Gyártók Akár 2030-ig is velünk maradhat a benzines Volkswagen Polo

Akár 2030-ig is velünk maradhat a benzines Volkswagen Polo

autopro.hu/R.K.E. | 2024.05.10 10:23

Akár 2030-ig is velünk maradhat a benzines Volkswagen Polo

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az enyhített emissziós szabályok megmentették a VW Polo életét, mondja a vezérigazgató, de a biztonsági szabályok „óriási mértékben" megemelik a költségeket.

Hirdetés

A Volkswagen Polo még öt évig kapható lesz, mivel a közelgő uniós emissziós jogszabályok enyhítése miatt haladékot kapott. Az idén bevezetendő Euro 7-es károsanyag-kibocsátási előírásokra vonatkozó eredeti javaslatok a Volkswagen szupermini modelljének végét jelentették volna, mivel a megfelelővé tétel költségei miatt a modell jövedelmezősége megszűnt volna. Ezeket a szabályokat azonban az európai jogalkotók tavaly jelentősen felhígították, miután az autóipar széles körben kritizálta őket a további fejlesztési és homologizációs költségek miatt.

Az új szabályok, amelyek 2024. szeptember 1-jén lépnek hatályba, a személygépkocsikra és a kisteherautókra ugyanazokat a kibocsátási határértékeket írják elő, mint az EU6-os szabályok, így a Polo homologizációs költségeire nincs nagy hatással. Ezért a Renault Clio riválisa a VW vezérigazgatója szerint „biztosan fennmaradhat az évtized végéig" – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink