Blog
17:58

ÉVKÖZI 13. VASÁRNAP – „A” ÉV (2020)

Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: „Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám. Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja. Aki […]
Ulrich blog 2020.05.31. vasárnap

16:12

Mi várható a gazdaságban és miért átok a dollár az USA-nak?

Sorozatunk tizenegyedik epizódjában arról van szó, hogyan gondolkodj a vírus miatti tőzsdei helyzetről? Miért vagyok emiatt optimista? Hogy néz ki a gazdaság monetáris szempontból? Mi a fő probléma? Miért áldás és átok a dollár egyszerre az USA-nak? Miért Jenga-szerű a gazdaság? Miért vezet a FED monetáris politikája végül katasztrófához? Mi a probléma forrása és mit […] The post Mi várható a gazdaságban és miért átok a dollár az USA-nak? appeared first...
penzugyifitnesz.hu 2020.05.31. vasárnap

12:30

Pentecost “A” year (2020)

On the evening of that first day of the week, when the doors were locked, where the disciples were, for fear of the Jews, Jesus came and stood in their midst and said to them, “Peace be with you.” When he had said this, he showed them his hands and his side. The disciples rejoiced […]
Ulrich blog 2020.05.31. vasárnap

09:37

Így add át stílusosan a pénzajándékot – boríték helyett

Leérettségizett a keresztlányod, nősül az unokaöcséd és a legjobb barátod végre költözik álmai otthonába? Sokunkat érintő életesemények, amelyek zömmel velünk is megtörténtek már.És sok esetben már az esemény meghívóján ott a figyelmeztetés, ha ajándékot vinnél, pénz az, amire szükség van – és ez ennél jobban nem is kell, hogy részletezve legyen. Hovatovább megérted őket: a... Tovább »
DELUXE 2020.05.31. vasárnap

21:20

Médiaipari toplista: cserélődött a szereplők majdnem harmada

A koronavírus-járvány médiaiparra gyakorolt gazdasági hatásai még nem hagytak nyomot a legbefolyásosabb médiaipari szereplők toplistáján, ugyanakkor a szereplők közel harmada
INSIDER 2020.05.30. szombat

13:05

Olcsó lovaglás és állatsimogató Budaörsön

Írtam már Dezső bácsiról, ahová hébe-hóba eljárunk lovagolni Budaörs és Törökbálint között a Pistályon. Van négy lova (póni is), rengeteg kecskéje, nyula, pulykája, kacsája, macskája, báránya és nagyjából mindene, amit egy városi gyerek nem sokat látott élőben.  Megkért, hogy írjam meg, hogy van szabad kapacitása lovagláshoz. (Nem a pénzért csinálja, de te azért mindig adj valamit, jól jön az öregnek.

09:47

Álláskeresés válságban: könnyebb lesz, mint 2008-ban volt!

A vírushelyzet meghozta a kedvezőtlen változást, van már magyarországi nagyváros, ahol naponta 60-70 új álláskereső jelenik meg a munkaügyi központban. Lehetséges, hogy ők olyan álláskeresők, akiknek még sosem kellett válságban állást keresni, így a bizonytalanságuk még nagyobb. Ez most másfajta „válság”, mint a 2008-as. Álláskeresői szempontból főleg, mert közben volt egy munkaerőhiányos időszak is, amit azelőtt még sosem tapasztaltunk. És persze több...
JobAngel 2020.05.30. szombat

09:00

Örkény István: A borék (1948), részlet

Örkény István: A borék (1948), részlet. Játszódik egy katonai kórházban Budapesten, 30-as évek. Várhegyi kórházparancsnok, Tordai őrmester   VÁRHEGYI Mi van itt, Tordai? Maga mondja... The post Örkény István: A borék (1948), részlet appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.30. szombat

09:00

Az Amazon már szóban is interveniál

Jövő héten kerül sor az Amazon éves közgyűlésére, amin a befektetők a munkavállalók egészségügyi biztonsági kérdéseivel is foglalkozni kívánnak. A téma apropóját az adja, hogy... The post Az Amazon már szóban is interveniál appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.30. szombat

09:00

A vírustól nem félünk, már csak a gazdaságtól

  A fenti ábra azt mutatja, hogy az S&P 500 mely szektorai teljesítik felül vagy alul az indexet. Érdekes üzente van az egészségügyi szektor felülteljesítésből... The post A vírustól nem félünk, már csak a gazdaságtól appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.30. szombat

20:31

Sokk után

Letelt a 66 (mágikus szám helyett adatbányászat) kereskedési nap a sokk után: Ez az első alkalom, hogy nem zárt pozitív tartományban az index, ami annyira azért nem meglepő, a beesés mértékét tekintve. Az igazi csata az elkövetkező hetekben kezdődik, valószínűleg … Continue reading →
lustaport 2020.05.29. péntek

17:30

Üzemanyaghiány Venezuelában

Iráni tankerek hozzák az üzemanyagot Venezuelába, mert a beállamosított és szétrohasztott, hadsereg kezén lévő finomítók romokban vannak és nincs a kutakon nafta – a világ... The post Üzemanyaghiány Venezuelában appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.29. péntek

15:39

Gyermeknapi segítség a gyermekvállaláshoz

A gyermeknap mindig ráirányítja a figyelmet a kicsikre, még ha idén a járvány miatt másképp, elsősorban szűkebb családi körben és esetleg online ünnepeljük. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.29. péntek

14:59

Európai országok jelenítődnek meg Dubai legújabb luxuskomplexumában

Bevallom őszintén, a hiba az én gépezetemben van. Hogy bizonyos szint felett már egyszerűen képtelen vagyok egyáltalán értelmezni a pénz mennyiségét. Azt tudom, mennyibe kerül egy családi, belföldi nyaralás, akár még azt is, mennyibe kerül egy autó, vagy csupán fenntartani egy autót, de egy új autó árának hétköznapi elköltése már erősen meghaladná a képzeletemet. Nem... Tovább »
DELUXE 2020.05.29. péntek

14:38

Ha nem automatizálja bejövő számláinak jelentését, bele fog fulladni az adminisztrációba!

A 2020. július 1-től induló új szabályok az online számla-adatszolgáltatásban nem minden vállalkozás számára jelentenek ugyanolyan mértékű megterhelést. Emlékeztetőül: a változás lényege, hogy ezentúl minden vállalkozásoknak kiállított számláról – áfatartalomtól függetlenül – adatot kell szolgáltatni a NAV-nak beleértve a fordított áfás és az alanyi mentes ügyleteket is. Továbbá kötelező lesz a vevők adószámának feltüntetése a számlán és az...
adozasrolerthetoen.blog.hu 2020.05.29. péntek

14:05

50 milliárd high-tech és zöld forrás!

50 milliárd forint magyar, high-tech és zöld forrásra pályázhatnak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások.
INSIDER 2020.05.29. péntek

14:00

Vírusról pozitívan: nyit a világ és meglepődik!

Egy ideje hanyagoljuk ezt a rovatunkat, mert folyamatosan oldódni látszik a vírust övező pánik és főleg annak keltése a médiában, amely jelenség a rovatot leginkább... The post Vírusról pozitívan: nyit a világ és meglepődik! appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.29. péntek

12:54

4 milliárd a tét: a teljes kutatói életpályát lefedik az új ITM-NKFIH ösztöndíjpályázatok

Tegnap megnyíltak az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) idei ösztöndíjpályázatai, a program 4 milliárdos keretösszegére június 30-ig pályázhatnak az alap-, mester- vagy doktori képzésben tanuló hallgatók, a posztdoktorok, fiatal oktatók és kutatók.
INSIDER 2020.05.29. péntek

11:17

Napelem, mint befektetés? Ezek a lehetőségek

Egyre növekvő népszerűségnek örvend itthon is a megújuló energiát szolgáltató berendezések telepítése, napelemek, napkollektorok ma már minden utcában láthatóak. A mai cikkben a napelem befektetési lehetőségeiről és azok megtérüléséről lesz szó. A napelem technikai háttere Mielőtt rátérünk a téma üzleti aspektusára, érdemes néhány sort szánni magára a technológiára, ami a napelemek mögött áll. A napelem … "Napelem, mint befektetés? Ezek a lehetőségek"...
fixhozam.hu 2020.05.29. péntek

10:59

Túljegyezték a Takarék Jelzálogbank ötéves jelzálogleveleit

Másfélszeres igény mutatkozott a Takarék Jelzálogbank Nyrt. 5,5 éves futamidejű jelzálogleveleire a szerdai aukción. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.29. péntek

10:58

KSH: 9,0 százalékkal nőttek a keresetek márciusban

Márciusban a bruttó átlagkereset 400 400 forint volt, 9,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.29. péntek

10:57

KSH: 1,8 százalékkal csökkentek a beruházások az első negyedévben

Részben a koronavírus-járvány hazai és nemzetközi gazdasági hatásai miatt, megtört a beruházások hosszabb ideje tartó emelkedése. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.29. péntek

10:56

Jól járhatnak a magyar ügyfelek az új bankkal, véli Boros Imre

Boros Imre közgazdász szerint jó hatással lesz a pénzügyi szektorra, hogy a TakarékBank, az MKB és a Budapest Bank megalapítja a Magyar Bankholding Zrt.-t, amelyben egyenlő tulajdonrészekkel szerepelnek. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.29. péntek

10:56

The war must go on

Az elmúlt időben érezhetően feszültebbé vált az amerikai-kínai viszony, mely talán legjobban a Huawei és a ZTE elleni amerikai hatósági vizsgálatokban és tiltásokban, a WHO körüli csatározásokban, illetve Kína a koronavírus világméretű elterjedésében betöltött szerepe körül kialakult vitában volt megfigyelhető. Trump egyértelműen Kínát vádolja, rendszeresen kínai vírusnak nevezi a koronavírust. Érthető, hogy miért. A járványhelyzet […] The post The...
Concorde blog 2020.05.29. péntek

10:54

Lemondott Nagy Márton, az MNB alelnöke

A Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke Nagy Márton - más fontos vezetői megbízatása miatt - a lemondott alelnöki tisztségéről. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.29. péntek

10:53

Elképesztően megugrott a mobilbankok forgalma az USA-ban

85%-ot nőtt a mobilbankok forgalma április elején, miközben az új mobilbanki felhasználók regisztrációinak száma 200%-ot ugrott. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.29. péntek

10:50

Az első negyedévben 5 százalékkal csökkent az amerikai GDP

Az előzetes becslésnél nagyobb mértékben, éves szinten 5 százalékkal csökkent az első negyedévben a bruttó hazai termék az Egyesült Államokban. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.29. péntek

10:34

Kiderült, melyik cégek úszhatják meg olcsón a mostani válságot

Az erős digitális lábbal rendelkező cégek lényegesen kevésbé sínylették meg a koronavírus-járvány okozta krízist – derül ki a Marketing Commando, 500 kis- és közepes vállalkozás körében végzett friss online felméréséből.   A megkérdezett kis- és közepes vállalkozások többségét hátrányosan érintette a koronavírus-járvány. A cégek 13%-ának forgalma megszűnt, 53% forgalma csökkent. 12% forgalma stagnált, 22% forgalma nőtt. Azonban korántsem érintette...
cegkassza.blog.hu 2020.05.29. péntek

09:00

Pénznyomtatás limit nélkül, bitcoin feleződés

A bitcoin feltalálója és első bányásza, az ismeretlen Satoshi Nakamoto, a blokklánc legelső, genezis blokkjába egy üzenetet kódolt bele. Az üzenet a The Times 2009.... The post Pénznyomtatás limit nélkül, bitcoin feleződés appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.29. péntek

07:00

Rekordok és fontos bejelentések a Masterplasttól

Fontos bejelentések érkeztek a Masterplast felől az elmúlt hetekben. A társaság történetének legjobb negyedévét zárta, a vállalat bevétele és üzemi eredménye is rekordot döntött 2020 első negyedévében. A vállalat történetének legnagyobb felvásárlását is bejelentette, amely azért is jelentős esemény a cég életében, mert ezzel az egészségiparba is beszáll a társaság. Fontos részletek érkeztek a társaság… Tovább olvasom »Rekordok és fontos...
danubecapital.hu 2020.05.29. péntek

21:07

Mi újság a nagyvilágban?

Az elmúlt hetek látszólag eseménytelenül teltek. Több országban lazítottak a lezárásokon is, bár például Dél-Korea újra szigorítani kényszerül a május eleji újranyitás óta, Kínában pedig újra milliókat tesztelnek, bár sokan kételkednek abban, hogy ilyen tömegben ennyi idő alatt lehet-e hatékonyan tesztelni. A turizmusból élő európai országok mindent megtesznek, hogy legalább a szezon nagyját megmenthessék, még kérdés, mennyire fog sikerülni. Közben

20:20

Sztárszakma lehet az adatközponti rendszermérnök az IT területen belül

Az informatikai beruházások volumenét nem tépázta meg a koronavírus-járvány, inkább azok fókuszában volt tapasztalható átrendeződés az utóbbi két hónapban –
INSIDER 2020.05.28. csütörtök

18:30

Osztrák beruházási támogatás

Az osztrák állam 1 milliárd eurós pályázati keretet hirdetett meg önkormányzatok számára, hogy abból olyan beruházási és felújítási programokat, mint például iskola, idősotthon, közlekedés, szélessávú... The post Osztrák beruházási támogatás appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.28. csütörtök

18:22

Egyéni vállalkozás indítása, KATA alá bejelentkezés 2020

Egyéni vállalkozás indítása - hogyan? Ha vállalkozást indítanál, lehetőleg „jól”, nem leszel egyszerű helyzetben. Bár vállalkozásod indításához az interneten rengeteg információt találsz, ezeket szűrni kell. Ki kell válogatnod közülük a számodra fontosakat, és főleg hiteleseket. Érdemi segítségre sajnos azon hivatalos szervektől sem nagyon számíthatsz, akikkel találkozol majd vállalkozásod elindítása közben. Azért olvasol most minket, hogy –nagyon...
vallalkozas-okosan.blog.hu 2020.05.28. csütörtök

17:09

ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP „A” ÉV (2020)

Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok ki világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön! És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket […]
Ulrich blog 2020.05.28. csütörtök

15:58

Elvesztette jellegét

Hitgyülis tulajdonból magánvagyon Hogyan lesz „egyházi” tulajdonból magántulajdon? A Magyar Hang és az Átlátszó közös tényfeltáró cikkben ment utána annak a csodálatos átlényegülésnek, amelynek során a Hit Gyülekezetének tulajdona átalakult a főpásztor magántulajdonává. Az egyik lényeges bekezdés a tanulságos cikkből: „Az ügy azért is érdekes, mert az egyházak különleges jogállással rendelkeznek Magyarországon, gazdálkodásuk a nyilvánosság...
Az élet, meg minden 2020.05.28. csütörtök

15:39

ÚRNAPJA “A” ÉV (2020)

Abban az időben így beszélt Jézus a zsidó tömeghez: „Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért.”Erre vita támadt a zsidók közt: „Hogy adhatja ez a testét eledelül?”Jézus ezt mondta rá: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét […]
Ulrich blog 2020.05.28. csütörtök

15:35

Úi podcastepizód a jövő hét elején

Remélem, mindenki jól van! Azt is, hogy (lelki és testi) épségben vészeltétek át ezt az elmúlt pár hetet. Ahogy azt is, hogy munkátok, megélhetésetek is megvan (ha pedig nincs, akkor kívánom, hogy hamar visszazökkenjen az élet a normális kerékvágásba). A nagy bajhoz és a rendszerszintű megrázkódtatásokhoz képest tényleg apróság, de jó hír: Az élet, meg minden podcastnak […]
Az élet, meg minden 2020.05.28. csütörtök

15:12

Konteógyár corona idején

Járvány idején 5G-vel támadnak a a tudjukkik Nem tudom, hogy több hetes karantén után hiányzik-e az életedből pár perces őrület. Ha igen, kattints a Válasz Online cikkére, amely a járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket taglalja. Főszerepben Drábik János, Bill Gates mikrocsipje (a róla szóló dokumentumfilmet egyébként a múlt heti hírlevélben szemléztem), és természetesen az 5G, amivel a védőoltásokkal a […]
Az élet, meg minden 2020.05.28. csütörtök

14:56

(Nőket) hódító földönkívüliek

Asimov női rajongói előkerülnek egy olyan könyvben is, amely átfogó, rendszerező igényű mű a sci-firől, történeteinek típusairól, a történetek mögött rejlő filozófiáról (vagy gondolkozásbeli hibákról, bántó ostobaságokról). Ez a mű Stanislaw Lem Tudományos-fantasztikus irodalom és futorológia című könyve, amely először 1970-ben jelent meg Varsóban (a nekem meglévő magyar kiadás 1974-es). A könyvet amúgy a sci-fi szerelmesei közül […]
Az élet, meg minden 2020.05.28. csütörtök

14:51

Stósz hírlevél #021 – Konteók, hitgyüli, Asimov és a nők

Az élet, meg minden 2020.05.28. csütörtök

14:44

Asimov, az érzéki vén kéjenc

Isaac Asimovról közismert, hogy ő alkotta meg a „robotika három [alap]törvényét”. Az is, hogy az (orosz származású) amerikai író Alapítvány című regényfolyama minden idők egyik legnépszerűbb könyvsorozata, amelynek elképzelt univerzuma épp annyira lenyűgözte az ilyesmire fogékony olvasóközönséget, mint Tolkien A gyűrük ura című opusa. Kevésbé ismert, hogy Asimov nem csak a sci-fi-ben volt megáldva sajátos […]
Az élet, meg minden 2020.05.28. csütörtök

13:34

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact
INSIDER 2020.05.28. csütörtök

13:00

Óriási szétválás a részvények és a kötvények között

The post Óriási szétválás a részvények és a kötvények között appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.28. csütörtök

12:03

Mérlegkészítés, társasági adóbevallás: mikor érdemes elkészíteni ezeket élve a rugalmas új szabályokkal

A kormány gazdaságvédelmi akciótervének több számviteli vonatkozása is van, melyeket érdemes áttekinteni, mert számos gyakorlati haszonnal járhatnak a vállalat számára. [...] Bővebben!
adozasrolerthetoen.blog.hu 2020.05.28. csütörtök

11:06

2020-ban már eleve gazdasági recesszió volt Amerikában? Vírus nélkül is?

Sorozatunk tizedik epizódjában arról van szó, hogy bár a hivatalos adatok szerint például tavaly nem volt recesszió Amerikában, de ezt meg lehet kérdőjelezni. Egyrészt a költségvetési deficittel, másrészt a reál-GDP számításával. Hogy van ez? Miért vezet a FED monetáris politikája végül katasztrófához? Mi a probléma forrása és mit művel ma egy központi bankár? Ezért van […] The post 2020-ban már eleve gazdasági recesszió volt Amerikában? Vírus nélkül...
penzugyifitnesz.hu 2020.05.28. csütörtök

10:24

Így támogassuk gyermekeinket, avagy életünk legjobb befektetése

Közhelyek rengetege szövi be az internes felületeket arra vonatkozóan, hogy mibe is fektessen az ember, ha nincsenek százmilliói. Szinte mindegyik ezzel kapcsolatos írás, bejegyzés megemlíti az egyik legfontosabb befektetést: saját magunkat. Egy másik alapvető befektetésről már kevesebb szó esik, pedig ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb: gyermekeink. Édesapám egyik barátjával folytatott beszélgetésem nagyon tanulságos volt. Annyit … "Így támogassuk gyermekeinket,...
fixhozam.hu 2020.05.28. csütörtök

09:35

Túljegyezték a Takarék Jelzálogbank ötéves jelzálogleveleit

Másfélszeres igény mutatkozott a Takarék Jelzálogbank Nyrt. 5,5 éves futamidejű jelzálogleveleire a május 27-i aukción. Ez volt az első aukciós kibocsátás a Budapesti Értéktőzsdén a Magyar Nemzeti Bank idei jelzáloglevél-vásárlási programjának elindítása óta. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.28. csütörtök

09:20

Kevin Kelly – 1.000 Valódi Rajongó [A teljes esszé magyarul]

Kevin Kelly a Wired magazin egykori főszerkesztője. 1000 Valódi Rajongó (1000 True Fans) című esszéjében a hagyományos országos TV-rádió-nagy kiadók háromszögből kilépve egy új alternatívát vázol fel azoknak az alkotóknak, akik szeretnének a szenvedélyükből megélni. Az esszét eredetileg 2008-ban írta a digitális kultúráról, technológiáról és innovációkról előszeretettel publikáló Kelly. Nemrég aktualizálta népszerű esszéjét a szerző, […] The...
norberthires.com 2020.05.28. csütörtök

09:00

Hongkong ismét fókuszban

Biztosan mindenki emlékszik még a tavalyi hongkongi tömegtüntetésekre. A tüntetéssorozat kiváltó oka a 2019-es hongkongi kiadatási törvény módosítási javaslata volt. A törvény elfogadása esetén, a helyi hatóságoknak joga... The post Hongkong ismét fókuszban appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.28. csütörtök

08:00

V, mint Vakcina

Előző írásunkhoz hasonlóan most is kijelenthetjük, hogy a félelem bére továbbra is rendkívül magas a piacokon. Április közepe óta a globális részvénypiacok újabb 8 százalékot emelkedtek. Mindeközben a befektetők pesszimizmusa továbbra sem akar elillanni. Az intézményi befektetők hangulatát jól feltérképező legfrissebb Merrill Lynch Fund Manager felmérésből csak néhány gondolatot szemezgetve az alábbi kép rajzolódik ki: […] The post V, mint Vakcina appeared...
Concorde blog 2020.05.28. csütörtök

07:05

Mit tartogat számunkra a jövő év? Publikus a 2021-es költségvetés

A 2021-es költségvetési tervezet szerint a jövő évi deficit a GDP 2,9 százalékát is elérheti. Ezek a sarokszámok összhangban vannak áprilisban megfogalmazott előrejelzéseinkkel. Az önkormányzatok a jövő év egyik nagy vesztesei, jövőre sem kalkulálhatnak a gépjárműadóból származó költségvetési bevételekkel. A Gazdaságvédelmi Alap velünk marad, ám ez a tervezet szerint olyan beruházásokat is tartalmaz, amelyek nagy… Tovább olvasom »Mit tartogat...
danubecapital.hu 2020.05.28. csütörtök

18:30

Egy kis háttér Yubarihoz

A Hokkaidón egyenként babusgatva termesztett Yubari King sárgadinnye (夕張メロン) ára beszakadt a vírus súlya alatt. 2019-ben még 5 millió jenért (15 millió Ft) kelt el... The post Egy kis háttér Yubarihoz appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.27. szerda

17:11

SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA – „A” ÉV (2020)

Abban az időben Jézus ezt mondta Nikodémusnak: „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy mindaz, aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, […]
Ulrich blog 2020.05.27. szerda

16:56

100 millió eurós tőkebefektetés a Bolt-nál

Újabb, 100 millió eurós (35 milliárd forint) befektetési kört zárt a Bolt. A befektető a Naya Capital Management. A Bolt
INSIDER 2020.05.27. szerda

14:51

Mesefilm Trianonról gyerekeknek

Nagyon darázsfészek-téma Trianon egy – önmagát pártatlannak és függetlennek valló – blogger számára. De azt kell mondjam most, hogy dübörög felénk a Trianoni “béke”szerződés aláírásának 100. évfordulója kell a témával foglalkozni. Az emberben érzések kavarognak, amelyek néha tökéletesen szembeállnak egymással. Mert ott van miszlikekben talán még a remény, hogy egyszer majd minden visszaáll a régi kerékvágásba.... Tovább »
DELUXE 2020.05.27. szerda

11:38

5 olcsó és könnyen megvalósítható vállalkozásindítási ötlet

Megfordult már a fejedben, hogy vállalkozást alapíts? Vonz a szabadúszó létforma? Ha eddig halogattad, hogy belevágj, mert nem volt jó ötleted vagy az elinduláshoz kellett volna egy kis segítség, olvass tovább! Cikkünkben olyan vállalkozásötleteket mutatunk be, amelyek egyszerűen megvalósíthatók és nem tőkeigényesek, a legvégén pedig az első lépésekhez is adunk muníciót.   Online marketing tanácsadás […] The post 5 olcsó és könnyen megvalósítható...
blog.hvgallasborze.hu 2020.05.27. szerda

10:47

Meddig lehet még tartani az alacsony kamatszintet?

Az MNB nem okozott meglepetést a tegnapi ülésén, szinten maradt a jegybanki alapkamat. A monetáris politika továbbra is a hitelezést támogatja a befektetések helyett, de vajon meddig hagyják gyengülni a forintot? A jegybanki alapkamat 2010 óta folyamatosan csökken, a jelenleg is hatályos 0,9%-os kamatszint 2016. május 25-én lépett hatályba. Természetesen megvan az alacsony kamatkörnyezet haszna … "Meddig lehet még tartani az alacsony kamatszintet?" bővebben
fixhozam.hu 2020.05.27. szerda

10:42

Bankszövetségi-elnök: Magyarországnak most jó esélye van jól teljesíteni

A bankszektor elemi érdeke, hogy maximálisan támogassa ügyfeleit, valamint a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) és a kormányt annak érdekében, hogy a gazdaság működése mielőbb visszatérjen a normál kerékvágásba. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.27. szerda

10:41

A várakozásoknak megfelelően maradt az alapkamat

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem a monetáris tanács keddi, kamatdöntő ülésén. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.27. szerda

10:39

Koronavírus-válság a magyar bankoknál: ez tényleg időzített bomba

Csökkenő tőkearányos megtérülés és csapnivaló hatékonyság mellett néz szembe a tavaly 499 milliárdos profitot elérő hazai bankszektor a koronavírussal. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.27. szerda

10:38

Elképesztő átalakuláson mennek át a pénzügyi forradalmárok

Nagyon komoly átalakulások zajlanak a nyugati világ fintechjeinél a koronavírus leple alatt. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.27. szerda

10:00

Étteremben eszel? Megmondom kire fogsz szavazni!

A vírus nyomán egyre látványosabb viselkedési különbségek jellemzik az amerikaiakat és sejthetően az egész nyugati világ polgárait. Erre vonatkozóan tanulságok garmadájával szolgál az a reprezentatív... The post Étteremben eszel? Megmondom kire fogsz szavazni! appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.27. szerda

08:53

Karanténvevők és hazafias vásárlók

Az első hírek Dél-Koreából és Szingapúrból érkeztek március közepén arról, hogy a helyi lakosság részvények kereskedésével foglalkozó része igen intenzíven állt a koronavírus által okozott tőzsdekrach alatt a vételi oldalon. Az elmúlt két hónap globális részvénypiaci emelkedésében a vezető szerep és messze a legjobb teljesítmény az amerikai részvényeknek jutott, köszönhetően elsősorban a technológiai részvények nagy […] The post Karanténvevők...
Concorde blog 2020.05.27. szerda

00:07

Felhatalmazási törvény és antidemokratikus lépések

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából május 18 – 22. között 998 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a koronavírus okozta társadalmi és politikai változások hatásait. A megkérdezettek többsége (52 százalék, 41 ellenében) úgy gondolja, hogy a kormány visszaél a járvány elleni védekezésre kapott felhatalmazással, és más ügyekben antidemokratikus döntéseket hoz. Tízből majd’ hatan (57 százalék,...
publicus.hu 2020.05.27. szerda

22:36

Digi mobil: év végéig ingyenes marad

Éppen tegnap gondolkodtam, mi lehet a Digi mobillal, hiszen hamarosan (újra) lejár az ingyenes időszak. Felmentem a honlapjukra, de semmi hír. Erre ma bejelentik, hogy még fél évig, az év végéig nem kell fizetni érte, kivéve a hálózaton kívüli hívásokért 5 Ft-ot, illetve az SMS-ért. Ennek egyrészt örülök, mivel használjuk a kártyájukat, másrészt szomorú vagyok, mert jó lenne, ha sikerülne

20:48

Mind meghalunk

Lassan végéhez közeledik a járványhoz kapcsolódó hisztéria-ciklus. Ennek kiváló példája, hogy az Indexen az utóbbi két nap vezető anyaga nagyjából azt foglalta össze, mennyire nem értjük a koronavírus terjedési mechanizmusát. Se Floridában, se Japánban. Azt már én teszem hozzá, hogy … Continue reading →
lustaport 2020.05.26. kedd

18:30

Mindenkinek kéne egy finn barát

A “bérelj ki egy finnt” kampány idén, az utazási korlátozások idejére az internetre költözött ugyan, viszont a finn turisztikai ügynökség nem állt le vele, és... The post Mindenkinek kéne egy finn barát appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.26. kedd

17:35

2020.05.26. - A Budapest Bank is csatlakozik

Közel kétmillió ügyfelet kiszolgáló, minden piaci szegmensben erős bankcsoport jöhet létre. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.26. kedd

15:00

Egyéni közlekedés a Holdon

Érthető biztonsági megfontolásból egy holdra szállás során az űrhajósok nem távolodhatnak el néhány száz méternél messzebb gyalogosan a holdkomptól. Ez azonban sajnos jelentősen korlátozza, hogy... The post Egyéni közlekedés a Holdon appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.26. kedd

14:54

A szőregi rózsa és a tiszavirágzás is felkerült a Hungarikumok listájára

Már maga a szó is izgalmas: Hungarikum. Hogy egy ország külföldi hangzású nevéből kreált főnév áll azon értékek mögött, amelyekre büszkék vagyunk, számomra igazán felemelő. A Hungarikumok és a nemzeti értékek tárháza évről évre gyarapszik, ahogyan az idén is történt. A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely – mint összmagyar jelkép -, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi... Tovább »
DELUXE 2020.05.26. kedd

11:31

Genertel Mini Casco

A tegnapi, cascoról szóló írás hozzászólásaiban ajánlotta nyman a Genertel Mini Cascot, amit megnézve tényleg jó terméknek tűnik. Nekem Budapest mellett egy évre 12 ezer forint lett évente a díja. Mi is ez? Amint a nevéből kiderül, egy minimál casco, ami a kárt az első 200 ezer forintig fizeti. Ami fontos, hogy csak olyan esetben, amikor te okoztál másnak kárt

11:28

Koronavírus leküzdése országhatárok nélkül

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Zrt., a hazai Enterprise Europe Network (EEN) konzorciumvezetője az elsők között csatlakozott a „Care &
INSIDER 2020.05.26. kedd

09:31

Az USA-Kína kereskedelmi konfliktus visszafoghatja az arany lendületét

Beszorult az arany árfolyama 1800$ alá, és elemzők úgy vélik, hogy a geopolitikai válságnak köszönhetően rövidtávon egyelőre további konszolidációra van kilátás. Hosszabb távon azonban már más a helyzet. Az Egyesült Államok és Kína között ismét kialakuló feszültség könnyen egy új kereskedelmi háborúhoz vezethet a két nagyhatalom között. A geopolitikai válság hatására akár ki is törhet … "Az USA-Kína kereskedelmi konfliktus visszafoghatja az arany...
fixhozam.hu 2020.05.26. kedd

09:29

Most szinte minden cég találhat testre szabott finanszírozási programot

Jelentős összegű és változatos állami hitel- és garanciaprogramok nyíltak meg kedvező feltételekkel az egészségügyi veszélyhelyzet kezelése érdekében. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.26. kedd

09:28

Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar vállalatokat támogató programokat

Az Európai Bizottság jóváhagyta a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalatok támogatására szánt 57 milliárd forintos, valamint a kkv-kat támogató 21 milliárd forintos magyar programot. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.26. kedd

09:26

Megtorpant a lízingpiac

Az évek óta tempós növekedésben lévő magyarországi lízingpiac az első negyedévben a koronavírus-járvány miatt megtorpant. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.26. kedd

09:25

Szuperhitel segítségével adhatnak csattanós választ a válságra a vállalkozások

Az még kérdés, hogy a koronavírus-járvány mekkora pusztítást végez a gazdaságban, de már több olyan intézkedése van példa, amelyek tompítják a negatív hatásokat. A jegybank már korábban elindított, a járvány miatt most felturbózott programja, az NHP Hajrá! kulcsfontosságú lehet az újraindulásban és a vállalkozások, ezen belül is a több százezer magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésében. Beszédes számok alapján lehet bizakodni abban,...
cegkassza.blog.hu 2020.05.26. kedd

09:25

Erősödik a félelem, hogy a lakosság nem fogja megmenteni a gazdaságokat

A bankbetétek állománya nagyot ugrott a koronavírus-járvány alatt a legnagyobb európai gazdaságokban. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.26. kedd

09:22

Kedden már napirenden a rendkívüli jogrend visszavonása

Kedden terjeszti az Országgyűlés elé a rendkívüli jogrend visszavonását célzó törvényjavaslatot a kormány. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.26. kedd

09:20

A német GDP 2,3 százalékkal csökkent az első negyedévben

Németország hazai összterméke (GDP) 2,3 százalékkal csökkent az idei első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest - közölte a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn végleges adatként. A német GDP ennél nagyobb mértékben 2009 második negyedévében csökkent, akkor 7,9 százalékos volt éves összevetésben a visszaesés. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.26. kedd

09:00

Nyúl Sándor, új vadászmezőkön

Mindig több tervem volt, mint időm… Lassít Nyúl Sándor. Demján Sándor üzlettársa és évtizedes bizalmi embere a vírus miatti karantén meghirdetésével egyidőben lépett hátra, és költözött... The post Nyúl Sándor, új vadászmezőkön appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.26. kedd

07:26

A Nők Lapja botrány karrierszempontból (is): Mikor kell kirúgni valakit?

Hangos a net a Nők Lapja botrányától. Röviden összefoglalva, egyik rovatukban lelki támogatást, tanácsadást lehet kérni tőlük levélben, amit megjelentetnek, és válaszol rá egy… szakértőt akartam írni, de pont az a lényege a botránynak, hogy nem szakértő válaszolt, és nem szakértői választ adott. Két bántalmazott nő is azt a választ kapta az újságírónőtől, ami szakmailag elfogadhatatlan: áldozathibáztatás, kioktatás, és hogy legyenek kedvesek a bántalmazójukkal....
JobAngel 2020.05.26. kedd

07:05

Egy ország, egy rendszer: felébredés a hongkongi álomból

Néhány napja világossá vált, hogy az Egyesült Államok és Kína között kibontakozó hidegháború első igazán súlyos ütközése a hongkongi válság kapcsán alakul ki. Ennek gazdasági jelentősége felmérhetetlen, de mindenképpen nagyságrendekkel nagyobb lesz annál, mint amit a legtöbb megfigyelő gondol erről a kereskedelempolitikai vitáktól tematizált évek után. HONGKONG KÜLÖNLEGES STÁTUSZÁNAK VÉGE ALAPJAIBAN ÍRJA ÁT A KÉT […] The post Egy ország, egy rendszer:...
Concorde blog 2020.05.26. kedd

05:01

Egyszerűsített foglalkoztatás ideiglenesen változó szabályai

Az egyszerűsített foglalkoztatás és alkalmi munkavállalás szabályain könnyítve segítené a törvényhozás a munkáltatók és munkavállalók egymásra találását egyes ágazatokban, de főként a mezőgazdaságban. Egyszerűsített foglalkoztatás az Mt-ben Az egyszerűsített foglalkoztatásról a Munka törvénykönyvében is találunk szabályozást. Itt írják le, hogy melyek azok a munkajogi eltérések, vagyis az általánostól eltérő könnyítések, amelyeket az egyszerűsített...
eutax.hu/blog 2020.05.26. kedd

22:10

Mennyit fogyaszt egy repülő?

Azt mindenki tudja, hogy a repülés környezetszennyező és mennyire nem tesz jót a világnak, hogy az emberek mérgezett egér módjára utazgatnak, mert túl olcsó a repülőjegy. (Ahogy azon is érdemes gondolkodni, hogy a tengerjáró hajók felelnek a közlekedés energiafelhasználásának 80%-áért, mert mindent a világ másik végéről kell megvennünk.) A városok belefulladnak a turisták áradatába, ráadásul ezek a turisták nagy része

18:58

Mégis mit vártál tőle? – gondolatok egy jellemtelen emberben való csalódás margójára

Erre nem számítottál, ugye? Ekkora szívásra nem. Sok mindent tapasztaltál már életed során, de azt még soha, hogy valakit ennyire félreismerj. De tényleg, hogy lehet, hogy valakinek ekkorát változzon a jelleme? A válasz röviden: sehogy. Persze nem intézzük el ennyivel …
Használd fel 2020.05.25. hétfő

18:30

Türkmén diktatúramodell vége

Tartós recesszió, áru- és készpénzhiány, infláció, közszolgáltatások leállása, nincs víz és villany a világ negyedik legnagyobb ismert földgázkészletén ülve. A polgárok az utolsó vagyontárgyaikat értékesítik,... The post Türkmén diktatúramodell vége appeared first on alapblog.
alapblog.hu 2020.05.25. hétfő

16:52

A sikeres emberek szokásai

Financer.com 2020.05.25. hétfő

16:13

Tudomány és művészet: Orlai Balázs dizájnerrel beszélgettünk

Orlai Balázs dizájnerrel, a MOME oktatójával beszélgettünk a kicsit kötetlenebbül arról, hogyan állnak a kutatók és a művészek a világhoz és hogy mit tanulhatunk egymástól. Az adásban elhangzó linkek: Az Atomerőmű Fizika? Művészet pályázatának leírása https://bit.ly/2Z2cvBk Jelentkezési határidő: 2020. május 31. A pályázathoz kapcsolódó YouTube videóm https://bit.ly/2TBkWjw Az adást az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Támogatta. Kövesd a Szertárt... ...YouTube-on:...
Szertár  2020.05.25. hétfő

15:51

Egy év múlva…

Egy évvel ezelőtt az alábbi, Mount Everesten készült képpel illusztráltam a turizmus (gazdaság) túlfűtött állapotát: Magam sem gondoltam volna, hogy az akkori ígéretem, miszerint mindez múlandó, ilyen gyorsan és ilyen radikális formában teljesül. Itt az ideje, hogy emléket állítsunk a … Continue reading →
lustaport 2020.05.25. hétfő

13:06

Hol kössél biztosítást?

Már írtam arról régen, hogy kényelmesek az online biztosítási kalkulátorok, de nem biztos, hogy a legolcsóbb díjat fogod ott kapni, ezért érdemes megnézni a biztosítók saját oldalán is az ajánlatot. Kösd újra! A téma megint előjött az elektromos autókról szóló cikk hozzászólásaiban, gondoltam érdemes még egyszer megnézni, most mi a helyzet ezen a területen. Ha már elektromos autó volt a

12:19

#maradjotthon – májusban?

Más években ilyenkor egyik rendezvényről megyünk a másikra, egymást érik a termékbemutatók, kiállítások és konferenciák. Hol rekkenő hőségben, hol egymás autóját a sárból kituszkolva járjuk a határt, régen látott és újdonsült ismerősökkel folytatunk jóízű beszélgetéseket, kicseréljük tapasztalatainkat. De ami most történik, arra senki sem számított. Az agrárium döntéshozóinak szakmai információforrásai között évek óta vezető helyen szerepelnek...
AgroStratéga 2020.05.25. hétfő

11:43

Shortolják a kínai vállalatokat – Bizonytalanság és erősödő geopolitikai feszültség

Múlt pénteken a kínai miniszterelnök, Li Ko-csiang bejelentette, hogy kormánya 1994 óta először nem teszi közzé a gazdasági növekedés tervezett mértékét 2020-ban. A bejelentés után 5,56%-ot zuhant a Hang Seng Index, mely a hongkongi tőzsde 50 legnagyobb vállalatát foglalja magába. Az államfő azzal magyarázta a döntést, hogy a bizonytalan gazdasági helyzetben más kritikus fontosságú területekre … "Shortolják a kínai vállalatokat – Bizonytalanság és...
fixhozam.hu 2020.05.25. hétfő

09:23

Jelasity Radován lett a Magyar Bankszövetség új elnöke

Vida Józsefet, a Takarékbank elnök-vezérigazgatóját elnökségi taggá választotta a testület. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.25. hétfő

09:19

Öt százalék körül alakulhat az idei hiány

A munkát terhelő adókiesés okozza a megnövekedett költségvetési hiány felét. A májusi nyitás után már teljes gőzzel termelhet a gazdaság, és részben ellen­súlyozhatja a tavasszal elvesző adóbevételeket, írja a Világgazdaság. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.25. hétfő

09:18

Új élet, új családi költségvetés

Az átmeneti pénzzavarba került családok is folyamatosan igényelhetnek személyi kölcsönt a TakarékBanknál, amelyek feltételeit a veszélyhelyzet miatt hozott kormányzati intézkedések részletszabályainak megfelelően módosította a hitelintézet - írják a vidéki Mediaworks napilapok. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.25. hétfő

09:17

Van igény a hitelekre az agráriumban

A járvány ellenére sem tört meg az agrárhitelezés lendülete, csupán a hangsúlyok tolódtak el egy kissé az elmúlt hetekben. A legtöbben a veszélyhelyzetben is hozzá tudnak jutni a banki finanszírozáshoz, a nagyobb, kockázatos beruházások helyett ugyanakkor egyelőre a gazdálkodók mindennapi munkáját segítő likviditási hitelek kerültek előtérbe, írj a Magyar Nemzet. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.25. hétfő

09:16

Csúcsra emelkedett a vállalati hitelállomány

Márciusban csúcsot ért el a céges hitelek állománya: a nem pénzügyi vállalatoknál lévő hitelek mennyisége a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint meghaladta a 9040 milliárd forintot, ami éves szinten 18,5 százalékos bővülés. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.25. hétfő

09:15

Hasít a babaváró hitel, soha nem lehetett még ilyen egyszerűen felvenni

Hazai nagybankok tapasztalatai szerint továbbra is élénk a kereslet a babaváró hitel iránt, amelynek igénybevételét a jogszabályok az elmúlt hetekben tovább könnyítették. [...] Bővebben!
magyartakarek.blog.hu 2020.05.25. hétfő

Top 50
12:00

Locos retrieved from Sierra Leone

AFRICA: Diesel locomotives...
2019.07.25. csütörtök

10:00

Fuzhou Changle airport lines approved

CHINA: The National Development...
2019.07.19. péntek

14:05

TGM: Heller Ágnes meghalt

Heller Ágnes beleúszott...
2019.07.20. szombat

15:10

PowerHaul locos delivered to Turkish private operator

TURKEY: Wabtec and Tülomsaş...
2019.07.26. péntek

09:15

József nádor tér - A NER-operettország főtere

Megújult a 2016-ban fátlanított...
2019.08.31. szombat

13:04

Cement trains start rolling on Tanga – Moshi line

TANZANIA: The revival of freight...
2019.07.24. szerda

07:00

Siemens Mobility selects Softil software for LTE-R development

COMMUNICATIONS: Siemens Mobility...
2019.08.07. szerda

15:55

Electrification, batteries and hydrogen trains should replace DMUs, says study

GERMANY: Electrification,...
2019.07.23. kedd

06:54

A 10 legjobb jódforrás – a pajzsmirigy működéséhez

Magyarország lakosságának...
2019.10.07. hétfő

15:39

Ridership surge prompts SNCF to order more TGVs

FRANCE: SNCF Mobilités announced...
2019.07.31. szerda

10:51

TOP 10 európai sziget, amit egyszer látnod kell

Európa lenyűgöző és rendkívül...
2019.07.05. péntek

07:00

World rail freight news round-up

At the end of July ČD Cargo...
2019.08.12. hétfő

18:11

Verseny! – Nyerj egy Revolut Prémium kártyát

Nyakunkon a nyár, az év...
2019.05.20. hétfő

16:00

Olcsó elektromos autót készítene a Skoda

A cseh márka ügyvezető...
2019.03.25. hétfő

00:00

Nizza TOP 10 látnivalója

A gyakran csak a Francia Riviéra...
2019.05.06. hétfő

12:26

Legjobb nyaralóhelyek Európában

Európa gyönyörű kontinensén...
2018.08.01. szerda

04:55

Jön az Apple Pay versenytársa. A Google Pay már a spájzban van

The post Jön az Apple Pay...
2019.09.23. hétfő

17:30

Eyre grain lines are not closed, insists GWA

AUSTRALIA: Unequal treatment...
2019.07.26. péntek

10:53

#012 Jászberényi Sándor – A haditudósító és a lélek legszebb éjszakája

Miért lesz muszlim egy magyar...
2019.02.07. csütörtök

10:00

RegioJet buys double-deck coaches to cope with ridership growth

SLOVAKIA: RegioJet has acquired...
2019.07.26. péntek

09:00

Gomperz: A magyar állam halott

Persze, hogy halott, 36 fokos...
2019.07.23. kedd

00:00

testovaci clanek HU

Description hu
2019.04.23. kedd

12:56

A dodók őshazája - Mauritius

A lenyűgöző szépséggel...
2018.10.24. szerda

10:45

Horn Gábor: Lábhoz

Mint rossz gazda a kutyájával,...
2019.08.16. péntek

14:15

Cesky Krumlov - Csehország =/= Prága

Ha Csehország kerül említésre,...
2018.09.04. kedd

16:35

Auckland City Rail Link contract signed

NEW ZEALAND: The main contract...
2019.07.19. péntek

17:37

#011 Koleszár Adél – A sötétség mélyén a napfényes Mexikóban

Egy magyar fotós Mexikóban,...
2019.01.17. csütörtök

09:10

Trükközve próbálja a KSH elfedni a valós képet a jövedelmi viszonyokról

Nem készült el, ezért nem...
2019.07.26. péntek

07:45

látványos, de egyszerű progressbar chart készítése excelben

A vezetői dashboard-ok lényeges...
2018.03.19. hétfő

07:00

Railway supply industry news round-up

Chittaranjan Locomotive Works’...
2019.08.16. péntek

13:09

Mendip Rail orders aggregate wagons

UK: Touax Rail UK has signed...
2019.07.22. hétfő

13:35

Teljesen idegenek - Ősbemutató Komáromban

Paolo Genovese filmjét állították...
2019.02.10. vasárnap

19:05

Különleges látványosság a debreceni Ködszínház – hatalmas vízfüggöny a vetítővászon

Magyarországon egyedülálló,...
2019.08.16. péntek

16:50

Megvette az Ózdi Acélművek ötödét az állam

A meglévő munkahelyek biztonságban...
2019.01.28. hétfő

09:05

Az új norvég edzővel idén már az éremért küzdene a magyarosodni akaró Siófok

Bitter Miklós, a Siófok...
2018.12.03. hétfő

06:45

#002 Molnár B. Tamás – Egy régi március tizenötödike, a magyar gasztroforradalom és a lázadók mellett elsuhanó állami pénz

Tizennyolc éve egy újságcikkel...
2018.06.18. hétfő

17:00

Tóta W. Árpád: Elromlott a klíma? Javítsuk meg!

A klímaváltozás ellenszere...
2019.08.10. szombat

09:00

Filling the intermodal information gap

EUROPE: Intermodal freight...
2019.08.18. vasárnap

08:23

Korfu legszebb strandjai

A legszebb görögországi...
2018.07.10. kedd

14:02

Varázslatos Svájc

Európa szívében, monumentális...
2018.10.30. kedd

08:29

Időzónák

Gyönyörű kék bolygónk...
2018.07.16. hétfő

08:35

Tunézia legszebb strandjai

Tunézia egyike a legkedveltebb...
2018.09.06. csütörtök

07:01

Európai nagyvárosok, őszi kabátban

Sokan gondolják úgy, hogy...
2018.10.30. kedd

00:02

Napfogyatkozás

Tavaly év végén részletes...
2020.04.14. kedd

18:30

Egy év múlva kezdődhet az európai Tesla-gyár építése

Bár a Tesla már többször...
2019.07.26. péntek

02:54

Kipróbáltuk a Moneytou-t, a Mastercard pénzküldő szolgáltatását a Viberen

The post Kipróbáltuk a Moneytou-t,...
2019.11.26. kedd

09:00

2019-es nyári adótörvény-változások: Vállalkozások adózása

A 2019-es nyári adótörvény-változások...
2019.08.22. csütörtök

10:44

2020 Volkswagen Passat GTE PHEV: nagyobb akkucsomag, hosszabb hatótáv

Hamarosan forgalomba kerül...
2019.08.29. csütörtök

14:54

A készpénzfizetés szabályai, avagy mennyit fizethetünk „cashben” partnereinknek?

Az elmúlt évtizedekben világszerte...
2019.05.27. hétfő

12:20

Megérkezett az első előzetes a Harley Quinn-filmhez

Nyilvánosságra került a...
2019.09.06. péntek