Íme, az idei nyár 10 legjobban várt filmje!

A 2024-es nyár tele van izgalmasabbnál izgalmasabb bemutatókkal! Iszonyatosan hosszú idő után végre visszatér Axel Foley, jön a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley, befut kedvenc idióta Marvel karakterünk, ezúttal a régóta várt bromance keretében: Deadpool & Rozsomák in da house Marvel-fanok!

És ez csak kettő a tíz remek filmből, ami jön a nyári hónapokban, melyek közt lesz Majmok bolygója folytatás, Gru és Agymanók következő rész, Alien újabb fejezet, és persze ne felejtkezzünk el a Mad Max világ újabb sztorijáról, a Furiosa: Történet a Mad Maxből című George Miller alkotás!

Szóval bogarásszátok át a listánkat, írjátok fel a bemutatók dátumait és készüljetek a nyárra!

Jó szórakozást!

#10

NA Gru 4  (2024)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Hét év kihagyás után a szeretett szupergonoszból lett Anti Gonosz Liga-ügynök izgalmas visszatérést tesz a sorozat legújabb részében, és egy merész, kegyencekkel teli kalandba... több»

Bemutató: július 2. / A Despicable Me 4 egy hamarosan megjelenő amerikai animációs vígjáték, amelyet az Illumination gyárt és a Universal Pictures forgalmaz. Ez lesz a Despicable Me 3 (2017) folytatása, a negyedik főszereplő és összességében a hatodik rész a Despicable Me franchise-ban. A filmet Chris Renaud rendezi, a főszerepekben Steve Carell, Kristen Wiig, Will Ferrell, Joey King, Sofía Vergara, Miranda Cosgrove, Chloe Fineman, Stephen Colbert és Steve Coogan hangja szólal meg. Gru (Carell), a világ kedvenc szupergonoszából lett Anti-Gonosz Liga-ügynök visszatér a Minyonok káoszának izgalmas, merész új korszakába, feleségével és Anti-Gonosz Liga-ügynök társával, Lucyval (Wiig), három örökbefogadott lányukkal - Margóval (Cosgrove), Edithtel (Gaier) és Ágnessel (Polan) -, valamint a Gru család legújabb tagjával, Gru Jr-ral, aki az apját akarja kínozni. A család menekülni kényszerül, amikor a szökött bűnöző Maxime Le Mal (Ferrell) és femme fatale barátnője, Valentina (Vergara) célkeresztjébe kerülnek.
#9

akció | krimi | thriller | vígjáték

Netflix (2024.07.03.)

Axel Foley nyomozó (Eddie Murphy) ismét Beverly Hillsben járőrözik. Miután lánya (Taylour Paige) életét veszély fenyegeti, a lány (Taylour Paige) és Foley új társával (Joseph... több»

Bemutató: július 3. / Eddie Murphy kijelentette, hogy 61 évesen nagy kihívás volt számára a film forgatása, szemben azzal, hogy 21 éves volt, amikor az első Beverly Hills-i zsarut készítették 1984-ben! Mielőtt ez a film zöld utat kapott, létezett egy pilot a Beverly Hills-i zsaruról, amelyben Eddie Murphy volt a rendőrfőnök, a fia pedig a nyomozó. A filmet a kilencvenes évek közepén kezdték el fejleszteni Murphy produkciós cégének égisze alatt. Az évek során különböző rendezők és forgatókönyvírók csatlakoztak a filmhez, köztük Brett Ratner, Adil El Arbi és Bilall Fallah. Molloy-t 2022 áprilisában szerződtették a rendezésre, a forgatás pedig még augusztusban elkezdődött Kaliforniában. A filmet a tervek szerint a Netflix streaming szolgáltatáson mutatják be.
#8

NA Borderlands  (2024)

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Pandora bolygóján vakmerő kalandorok vágnak bele az útba, hogy megtaláljanak egy legendás ereklyét. A Borderland az azonos című, kultikus videojáték adaptációja. több»

Bemutató: augusztus 8. / Lilith (Cate Blanchett), a hírhedt, titokzatos múltú kincsvadász, vonakodva tér vissza hazájába, Pandorára, a galaxis legkaotikusabb bolygójára. Küldetése megtalálni Atlas (Edgar Ramírez), az univerzum leghatalmasabb gengszterének eltűnt lányát. Lilith váratlanul szövetségre lép a söpredék néhány tagjával: Rolanddal (Kevin Hart), a tapasztalt zsoldossal, Tiny Tinával (Ariana Greenblatt), az elvadult, pusztító kis tinivel, Krieggel (Florian Munteanu), Tina tagbaszakadt védelmezőjével, Tannis-szel (Jamie Lee Curtis), a különc tudóssal, aki már mindent látott, valamint Claptrappel (Jack Black), a tudálékos robottal. Együtt, ezeknek a valószínűtlen hősöknek kell megküzdeniük egy idegen fajjal és veszélyes banditákkal azért, hogy Pandora egyik legrobbanékonyabb titkát felfedjék. Az univerzum sorsa lehet kezükben, ők mégis valami nagyobbért szállnak harcba: egymásért. Üdvözöljük a BORDERLANDS-ben, amely minden idők egyik legkelendőbb videojáték-franchise-án alapul.
#7

horror | sci-fi

Egy fiatalokból álló űrgyarmatosító csapat kutatásra indul egy elhagyott űrállomásra, de közben az univerzum legfélelmetesebb életformájával szembesülnek. több»

Bemutató: augusztus 15. / Miközben egy elhagyatott űrállomás rejtett zugait kutatják, fiatal űrkolonizálók egy csoportja az univerzum legfélelmetesebb életformájával találja szemben magát. Ridley Scott producer, A nyolcadik utas: a halál, a Prometheus és az Alien: Covenant direktora, valamint Fede Alvarez rendező (Vaksötét) hátborzongató moziélményt kínál a lankadatlan népszerűségű Alien-sorozat legújabb fejezetével, ami visszatér az idén születésének 45. évfordulóját ünneplő franchise gyökereihez. 
#6

40 A kaszkadőr  (2024)

(15) (7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy kaszkadőr a balesete után új esélyt kap, amikor visszahívják egy filmes projekthez. Itt találkozik egy korábbi munkatársával (Aaron Taylor-Johnson),... több»

Bemutató: már a mozikban! / Hősünk kaszkadőr, és mint mindenkit a kaszkadőrközösségben, őt is felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. És most, frissen felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, a munkásosztály hősének meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. Mégis, mi ne ütne ki balul? A való életben is kaszkadőr David Leitch, olyan kasszasikerek rendezője, mint A gyilkos járat, a Deadpool 2, az Atomszőke és a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, és olyan sikerek producere, mint a John Wick, a Senki és a Vérapó, most megrendezte az eddigi legszemélyesebb filmjét, ezt a fergeteges, dinamikus, sztároktól hemzsegő akcióthrillert, ami egy szerelmes levél az akciófilmekhez és az akciófilmeket készítő, keményen dolgozó és alulértékelt stábokhoz. Az Oscar-jelölt Ryan Gosling (Barbie, Kaliforniai álom, Drive - Gázt!) alakítja Colt Seaverst, a viharvert kaszkadőrt, aki egy éve otthagyta a szakmát, hogy a testi és lelki felépülésére koncentráljon. Most visszahívják egy gigantikus költségvetésű hollywoodi filmbe, amit az exe, Jody Moreno rendez, akit az Arany Glóbusz-díjas Emily Blunt (Oppenheimer, A Quiet Place a Hang nélkül filmek, Sicario) játszik. Ám a produkció sztárja, Tom Ryder (az Arany Glóbusz-díjas Aaron Taylor-Johnson; A gyilkos járat) eltűnik, és miközben a film könyörtelen producere (az Emmy-díjas Hannah Waddingham; Ted Lasso) megpróbálja a sztár eltűnését titokban tartani a stúdió és a sajtó előtt, Colt megcsinálja a film legelképesztőbb mutatványait, miközben igyekszik (mérsékelt sikerrel) visszalopni magát Jody kegyeibe. Ám ahogy a sztár eltűnésének rejtélye egyre mélyül, Colt egy olyan vészjósló bűntény kelepcéjében találja magát, amely egy bármilyen kaszkadőrmutatványnál veszélyesebb szakadék felé sodorja hősünket…
#5

NA Agymanók 2  (2024)

(5)

animáció | kaland | vígjáték

A Pete Docter és Ronnie Del Carmen rendezésében készült 2015-ös Agymanók hatalmas sikert aratott a közönség és a kritikusok körében egyaránt, hiszen az animációs film az... több»

Bemutazó: június 13. / A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van.
#4

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nyomozók ismét egy kemény balhéba keverednek. A páros egy korrupciós botrány nyomába ered, amely egyenesen a miami... több»

Bemutató: június 6. / Jerry Bruckheimer producer legendás akcióvígjátékok sorát készítette (A Karib-tenger kalózai, A nemzet aranya, A Sólyom végveszélyben, Armageddon és még sok mást), de a legnagyobb találmánya valószínűleg a Will Smith és Martin Lawrence párosával kitalált Bad Boys, ami az elképesztően látványos, őrült akcióival és még őrültebb poénjaival írta bele magát a filmtörténetbe. Hosszú várakozás után újra megbizonyosodhatunk róla: a Rosszfiúk egyre jobbak!  
#3

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

Bemutató: május 23. / Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron. A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja.
#2

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»

Bemutató: május 9. / Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét.
#1

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

Bemutató: július 25. / 2023 végén úgy tűnik, hogy ez a film lesz az egyedüli 2024-ben az MCU-n belül, amelyet moziban nézhetünk, a további filmek 2025-ben érkeznek és ez lenne a Multiverzum Saga 6. fázisának első filmje. Hugh Jackman 7 és fél év után, a Logan (2017) óta először jelenik meg Rozsomákként. Ez lesz egyben a karakter MCU-debütálása Deadpool mellett!