Kiderült, hány Marvel-filmre és sorozatra számíthatunk évente

Szóval, az a helyzet, hogy nem tudjuk, ez jó hír-e vagy rossz, ugyanis Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerint a vállalat zsugorítja az MCU-t... Az új küldetés szerint a Marvel tévésorozatok számát mindössze évi kettőre, a filmkínálatot pedig legfeljebb évi három filmre csökkentik.

Bár Iger már nyilatkozott arról, hogy tervezi a Marvel-franchise-ok kibocsátásának csökkentését, korábban nem volt ennyire pontos abban a tekintetben, hogy hány címet tervez a Disney évente kiadni mind a tévé-, mind a mozifilmek esetében.

A bejelentés azért érdekes ellentétben áll a Disney által kiadott legfrissebb megjelenési naptárral, amelyben a Marvel Studios négy filmje lett  ütemezve 2025-re és újabb négyet 2026-ra terveznek, köztük az ötödik Bosszúállók-filmet.

A Marvel 2024-ben egyetlen filmet ad ki, a Deadpool & Rozsomák ot. 

Az új stratégia

A hívószó a termelés csökkentése és a minőségre való összpontosítás. Iger így nyilatkozott:

"Lassan csökkenteni fogjuk a mennyiséget, és a korábbi négy helyett valószínűleg évi két tévésorozatra térünk át, a filmkibocsátásunkat pedig az évi talán négyről kettőre, vagy legfeljebb háromra csökkentjük" - mondta Iger a vállalat keddi negyedéves eredménybeszámolóján - "És keményen dolgozunk azon, hogy mi legyen ez az út."

"Összességében nagyszerűen érzem magam a tervezettel kapcsolatban. Ez olyasvalami, amire egyre több időt szánok. Hatalmas bizalmam van a csapatban, és az IP, amit kiaknázunk, beleértve az összes folytatást, amit készítünk, páratlan." - tette hozzá a vezérigazgató.

A televíziós oldalon Iger szerint a készülő sorozatok egy része, a Kathryn Hahn vezette WandaVízió spinoff, az Agatha című, amely "alapvetően a múltban a mennyiség növelésére irányuló vágy maradványa".

Mi lesz a folytatásokkal és a Marvel-eredetikkel?

Iger szerint jelenleg inkább a franchise-filmekre összpontosítanak: "A folytatásokat és az eredeti filmeket egyensúlyban tartjuk. Különösen az animációs filmek terén volt egy olyan időszak, amikor az eredeti filmek és animációk - mind a Disney, mind a Pixar - domináltak. Most egy kicsit visszatérünk a folytatásokra."

A Marvel-filmeket illetően Iger a 2025-ben érkező Mennydörgők című új filmre, valamint a nyáron érkező Deadpool & Rozsomák és az Amerika Kapitány: Szép új világ filmre hivatkozott, hangsúlyozva: "Ez csak egy egyensúly lesz, amit mi helyesnek tartunk" - mondta a Disney vezérigazgatója.

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»