10 kihagyhatatlan film, amit érdemes streamelned májusban (Netflix, Disney+, Prime Video)

Újabb ajánlat májusra, néhány már említett és néhány új címmel, köztük az Oscar-díjas Amerikai irodalom című alkotással és a The Beatles-ről készült ikonikus film felfrissített változatával, az 1970-es Let It Be-vel!

Válogassatok kedvetekre a mindenféle műfajt kínáló listából, melynek filmjei ezúttal a Disney+, a Netflix és a Prime Video könyvtáraiban lesznek megtalálhatóak!

Ha pedig van előfizetésed valamelyik szolgáltatóhoz, elég csak kiválasztanod, mit szeretnél nézni, a mafab adatlapon a "Hol nézheted" fülig görgetni, kattintani a streaming ikonra és már mehet is a házimozi!

Jó szórakozást!

#10

84 Amerikai irodalom  (2023)

(3)

dráma | vígjáték

Amazon Prime Video

Cord Jefferson fergeteges rendezői debütálása szembesít bennünket kultúránk azon megszállottságával, hogy az embereket felháborító sztereotípiákra redukálja. Jeffrey Wright... több»

Bemutató: május 14., Prime Video / Az Amazon MGM stúdió kritikusok által dicsért filmje Jeffrey Wright, Sterling K. Brown, Tracee Ellis Ross és Erika Alexander főszereplésével megelőzte legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában a többi jelöltet, köztük olyanokat, mint az Oppenheimer, a Barbie és a Szegény párák. A filmet több kategóriában is jelölték, de végül azokban mások lettek a befutók. "Köszönöm mindenkinek, aki ezen a filmen dolgozott, hogy bízott egy 40 éves fekete srácban, aki még soha nem rendezett semmit" - mondta Jefferson a gálán - "Ez megváltoztatta az életemet. Mindannyiótokat szeretlek. Nagyon köszönöm nektek." A sztori: A film Percival Everett 2001-es Erasure című regénye alapján készült, és egy Thelonious "Monk" Ellison nevű művelt író szakmai fejtöréseit követi nyomon. Monk, aki angol irodalomprofesszor, egyre frusztráltabbá válik, amikor a kiadók nem vásárolják meg az ő igényes könyveit, hanem más szerzők, a fekete közösséget sztereotipikusan ábrázoló könyveit favorizálják. Elhatározza hát, hogy ír egy fricskát.
#9

dokumentum

Amazon Prime Video

A haditengerészet és a tengerészgyalogság veteránjait és legújabb repülőszázadát ismerhetjük meg, amint intenzív kiképzésen vesznek részt, és egy szívbemarkoló... több»

Rendező: Paul Crowder
Bemutató: május 23., Prime Video / A doku követi a haditengerészet és a tengerészgyalogság veteránjait és legújabb repülőszázadát, amint intenzív kiképzésen vesznek részt, és egy szívbemarkoló légiművészeti kalandba kezdenek. A Kék Angyalok soha nem látott felvételeket tartalmaz a haditengerészet elit repülőbemutató századának egy évéről, a kiválasztástól kezdve a kihívásokkal teli kiképzésen át az igényes bemutatószezonig. A film bemutatja a rendkívüli csapatmunkát, szenvedélyt és büszkeséget, amely Amerika legjobbjait, a Kék Angyalokat motiválja.
#8

életrajzi | történelmi | vígjáték

Netflix

A Kellogg's és a Post gabonapehely-gyártók esküdt ellenségek. Versenyeznek egy olyan sütemény megalkotásáért, amely örökre megváltoztatja a reggeliről alkotott elképzeléseinket. több»

Bemutató: május 3., Netflix / Seinfeld rendezi, társszerzője és főszereplője az új filmnek, amely a Pop-Tart feltalálásáért folytatott nyakatekert verseny történetét meséli el. A sztori: Michigan, 1963. A Kellogg's és a Post, a gabonafélék esküdt riválisai versenyeznek egy olyan péksütemény létrehozásán, amely örökre megváltoztatja a reggeli arculatát. A becsvágyról, az árulásról, a cukorról és a fenyegető tejesemberekről szóló mese ez. „Szeretjük azt az ötletet, hogy felnőtt, öltönyös férfiak egész nap gabonafélékről beszélnek” – mondta Seinfeld - "Az az ostobaság, ahogy kinéznek és amiről beszélnek, fantasztikus világnak tűnt."
#7

vígjáték

Disney+

Jess és Hannah 13 évesen egyezséget kötöttek, hogy tökéletes báljuk lesz, de 24 órával a nagy esemény előtt minden tönkremegy, amikor szakítanak a párjaikkal. Egyetlen... több»

Bemutató: május 3., Disney+ / A középiskolai vígjáték középpontjában két legjobb barát áll, akik megküzdenek néhány korai csalódással. Miután a középiskolában megígérték, hogy a valaha volt legjobb szalagavató báljuk lesz, a középiskola végére érnek, anélkül, hogy sok reményt fűznének az ígéret teljesítéséhez. Így aztán meghozzák a végső döntést: felhagynak vesztesek lenni, és mindent megtesznek, hogy meglegyen életük bálja. A filmet Kim O. Nguyen rendezi, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a vígjátékok terén. A rendező például a Brooklyn Nine-Nine és a Never Have I Ever / Én még sosem... epizódjait irányította. Ha minden jól megy, a film örvendetes kiegészítője lesz a közelmúltban felkapott időtlen vígjátékoknak, amelyek között szerepel a Superbad, a Love, a Simon, a Mean Girls és még sok más.
#6

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma... több»

Bemutató: május 10., Netflix / A romantikus vígjáték főszereplői Brooke Shields, Benjamin Bratt és Miranda Cosgrove. A történet szerint Emma egy Londonban töltött év után hazatér, és megdöbbenti édesanyját, Lanát azzal a hírrel, hogy egy hónap múlva férjhez megy egy thaiföldi üdülőhelyen, Phuketben. A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor Lana rájön, hogy a leendő férj annak a férfinak a fia, aki évekkel korábban összetörte a szívét.
#5

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy... több»

Bemutató: május 17., Netflix / Thelma egy egyszerű póni, aki arról álmodik, hogy csillogó zenei sztár,sőt igazi unikornis lesz. A sors egy rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma végre egyszarvúvá változik, és azonnal világsztárrá válik. Ám ennek az új életnek, a hírnévnek ára van. A Thelma, az egyszarvú egy mókás, vidám és szívhez szóló utazás Jared Hess (Napoleon Dynamite) és Lynn Wang (Unikitty!) rendezőktől.
#4

85 Let It Be  (1970)

dokumentum | zenés

Disney+

A film a Beatles utolsó lemezének a készületeit mutatja be, valamint azt, hogy mi vezetett az együttes hanyatlásához. több»

Bemutató: május 8., Diseny+ / Ez az első alkalom, hogy a film több mint 50 év után elérhetővé válik! Az 1970 májusában, a Beatles feloszlásának káosza közepette először bemutatott Let It Be most elfoglalja méltó helyét a zenekar történetében. A filmet most újrafényezéssel és az eredeti 16 mm-es negatívról aprólékosan restaurálva, valamit Peter Jackson többszörös Emmy-díjas doku-sorozatában, a 2021-es, The Beatles:Get Back-ben elhangzott felfedezésekkel mutatja be újra a Disney+. Az új Let It Be olyan felvételeket is tartalmaz, amelyek a Get Back doku-sorozatban nem láthatóak, és a nézőket a stúdióba és az Apple Corps londoni háztetőjére viszi 1969 januárjában, amikor a Beatles Billy Preston társaságában megírja és felveszi a GRAMMY Award-díjas Let It Be című albumot, amelynek címadó dalát Oscar-díjjal jutalmazták, és utoljára lép fel élőben, együttesként.
#3

dokumentum | életrajzi | zenés

Disney+ (2024.05.24.)

Dokumentumfilm soha nem látott felvételekkel és új interjúkkal, amelyeket a zenekar tagjaival, Brian Wilsonnal, Mike Love-val, Al Jardine-nal, David Marks-szal és Bruce Johnstonnal... több»

Bemutató: Disney+, május 24. / A The Beach Boys, a legendás együttes ünneplése, amely forradalmasította a popzenét, és az általuk teremtett ikonikus, harmonikus hangzásé, amely megtestesítette a kaliforniai álmot, és generációkon át magával ragadta a rajongókat. A dokumentumfilm a szerény családi kezdetektől kezdve követi nyomon a zenekart, és eddig soha nem látott felvételeket és teljesen új interjúkat tartalmaz a Beach Boys Brian Wilsonjával, Mike Love-val, Al Jardine-nal, David Marks-szal, Bruce Johnstonnal, valamint a zeneipar más kiválóságaival, köztük Lindsey Buckinghammel, Janelle Monae-vel, Ryan Tedderrel és Don Was-szal. A nézők láthatnak egy új interjút is Blondie Chaplinnel, és hallhatnak hanganyagot Ricky Fataartól. A film rendezői Frank Marshall és Thom Zimny, forgatókönyvírója Mark Monroe. 
#2

NA Atlas  (2024)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Netflix (2024.05.24.)

Egy sötét jövő, ahol egy mesterséges intelligenciával rendelkező katona úgy dönt, hogy a háborút csak úgy lehet megszüntetni, ha kipusztul az emberiség. több»

Bemutató: május 24., a Netflixen / "Atlas olyan valaki, aki alapvetően kizárta a körülötte lévő világot" - mondta Lopez a karakteréről - "Nem bízik senkiben, és nem akarja, hogy bármi köze legyen az AI-hoz". Sajnos az űr távoli tájain végzett küldetésén Atlasnak nem sok választása lesz - egy nagy teljesítményű páncélruhában rekedve kénytelen szembenézni a technológiától való félelmével, és szövetkezni vele. A csúcstechnológiás világban játszódó Atlas egy galaxisokon átívelő kalandfilm, amelyet Leo Sardarian és Aron Eli Coleite írt, és Brad Peyton rendezett. "Az Atlas valójában a bizalomról szól, és arról, hogy milyen nehéz megbízni az emberekben" - mondta Peyton - "Egy olyan nő szemszögéből ismerjük meg a történetet, aki egy az életét teljesen felforgató trauma után tanul meg újra bízni. Ez egy emlékeztető arra, hogy mély, értelmes kapcsolatokra van szükségünk az életünkben, valamilyen módon, formában. Hogy nem tudsz mindent egyedül csinálni; egy bizonyos ponton úgy kell döntened, hogy megbízol az emberekben, és beengeded őket."  
#1

dráma

Amazon Prime Video

Sophie, a 40 éves elvált anya dacol a hőséggel, hogy lányával együtt elmenjen Coachellára, miután apja lemondja a közös utazásukat.

Bemutató: május 2., az Amazon Prime Video műsorán / A filmről így írnak a mafab közösség tagjai: "A végét leszámítva ez egy afféle korrekt, sok eredetiséget nem tartalmazó romantikus film, de Anne Hathaway még ebből is ki tudott hozni valamit, ami előtt le a kalappal. Őt leszámítva túl sokat nem fogsz veszíteni, ha kihagyod." (hp) vagy "Minden percét élveztem. A két szereplő között nagyon jól működött a kémia. Szép történet, érdemes megnézni, ha valami kellemes feltöltődésre vágysz" (Gikka). A filmben Hathaway partnere az egyre többször és többféle karakterben látható, fiatal tehetség, Nicholas Galitzine, aki legutóbb Julianne Moore fiát keltette életre a Mary és George című kosztümös drámában!