Az év egyik legjobban várt sci-fije és még 5 film, amit CSAK mozikban láthatsz ezen a héten (18. hét, 2024)

Régóta várt sci-fi érkezik meg ezen a héten a mozikba. A majmok bolygója: A birodalom a 2011-ben újraindított legendás franchise legújabb, immár negyedik része. De mellette jön egy misztikummal átitatott romantikus dráma, egy különleges thriller és egy kőkemény horror is.

A majmok bolygója: A birodalom számtalan generációval Caesar után veszi fel a fonalat. A majmok immár a Föld egyeduralkodói, az emberiség maradéka pedig bujkálásra kényszerül. A majmok közt egy zsarnok uralkodó emelkedik ki, míg egy fiatal majom az egész társadalma eredetét megkérdőjelező felfedezést tesz.

A Mind idegenek vagyunk egy különös toronyházban játszódik, ahol mindössze ketten élnek: Adam és Harry. Adam harminc éve veszítette el szüleit, de a gyászt még mindig nem dolgozta fel teljesen. Rendszeresen visszajár a szülői otthonba, hogy újraélje az egykori eseményeket.

Különös thrillernek ígérkezik a Vincentnek meg kell halnia. A film középpontjában Vincent áll, aki bárhová megy és bárkivel találkozik, szinte mindenki megtámadja, folyamatos menekülés az élete. Nem tudja, mi váltja ki az emberekből, hogy meg akarják ölni.

A halálkártya az ügyeletes horror, ami a frászt hozza majd ránk. Amikor egy baráti társaság meggondolatlanul megszegi a Tarot-olvasás szent szabályát, tudtukon kívül elszabadítják az átkozott kártyákba zárt gonoszt. Egymás után szembe kerülnek a sorssal, a végső tét pedig nem kisebb, mint a saját életük.

Az állatos filmeket mindenki szereti, ilyen lesz a Kina és Yuk - Két sarki róka kalandjai is. Az Északi-sarkon él Kina és Yuk, két bátor sarki róka, akik hamarosan szülők lesznek. Az északi-sarki telek azonban már nem olyanok, mint régen, a globális felmelegedés mindenki számára új kihívásokat tartogat. Yuk elmegy vadászni, ám egy sodródó jégtáblán csapdába esik.

Végül, de nem utolsósorban jön a Macskák a múzeumban, amelyben egy Vincent nevű cica Maurice, az egér kíséretében egy antik csembaló belsejében menekül meg az árvíz elől. Tengerészek mentik ki a hangszert, és Szentpétervárra szállítják, ahol végül az Ermitázsban kap helyet. Ezen a tekintélyes helyen Vincent találkozik egy nagyra becsült macskacsapattal, amelynek feladata a műkincsek megóvása az egerektől és más kellemetlenségektől az évszázadok során.

#6

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban

Egy Vincent nevű cica Maurice, az egér kíséretében egy antik csembaló belsejében menekül meg az árvíz elől. Tengerészek mentik ki a hangszert, és Szentpétervárra... több»

Egy Vincent nevű cica Maurice, az egér kíséretében egy antik csembaló belsejében menekül meg az árvíz elől. Tengerészek mentik ki a hangszert, és Szentpétervárra szállítják, ahol végül az Ermitázsban kap helyet. Ezen a tekintélyes helyen Vincent találkozik egy nagyra becsült macskacsapattal, amelynek feladata a műkincsek megóvása az egerektől és más kellemetlenségektől az évszázadok során. Bár Vincent vágyik arra, hogy felfedezzen egy igazi macskacsaládot, nem szívesen válik meg megmentőjétől és barátjától, Maurice-tól. Vincentnek szembe kell néznie azzal a kihívással, hogy elrejtse Maurice-t, akinek különös hajlama van a remekművek megrágcsálására. A bonyodalmak fokozódnak, amikor megérkezik a Mona Lisa, az emberi művészet csúcspontja, ami vágyat ébreszt az egerekben, hogy megrágják. Vincent, Maurice és az Ermitázs macskái tudtán kívül egy lopási terv bontakozik ki a híres festmény körül. Vincentnek most leleményességéről és bátorságáról kell tanúbizonyságot tennie, hogy megmentse a remekművet, megőrizze a múzeum becsületét, és elnyerje az egyiptomi teremben lakó macska, Kleopátra szeretetét.
#5

családi | dráma | kaland

Egy sarkvidéki rókapár, Max és Maya, egy hóval teli országban élnek és szeretik egymást. Olyannyira, hogy rókakölykök születését várják. Max ezért igyekszik minél több... több»

Az Északi-sark a hó és jég országa, ahol az élet mindennap túlélés. Itt él Kina és Yuk, két bátor sarki róka, akik hamarosan szülők lesznek. Az északi-sarki telek azonban már nem olyanok, mint régen, a globális felmelegedés mindenki számára új kihívásokat tartogat. Yuk elmegy vadászni, ám egy sodródó jégtáblán csapdába esik. A magára maradt Kinának nincs más választása, mint ismeretlen területekre merészkedni, még az emberek közé is. Már csak néhány nap van hátra a kicsik születéséig, a visszaszámlálás elkezdődött. Vajon sikerül-e a szülőknek még a kölykeik születése előtt egymásra találniuk? Ez a vadonban játszódó kaland a szerelem, a remény, a barátság és a kitartás meséje. Kina és Yuk meglepetésekkel és természeti csodákkal teli utazásra hívja a nézőt, akikkel egy életre szóló élmény részesei lehetünk.
#4

43 A halálkártya  (2024)

(2)

horror

Mozikban

Amikor egy baráti társaság meggondolatlanul megszegi a tarot-olvasás szent szabályát – soha ne használd más pakliját –, akaratlanul szabadjára engedik az átkozott kártyákba... több»

Egy pakli tarot kártya nemcsak néhány színes lap. Sokkal több annál: van, akinek az élete van benne. És van, akinek a halála. Néhány jó barát talált egy régi kártyapaklit, amelynek 78 lapján furcsa minták vannak. Mágus. Remete. Akasztott ember. Ördög. Torony… És végül: a Végítélet. Nem tudják, mi ez, és nem ismerik az alapszabályt: nem szabad olyan lapokhoz nyúlni, amelyet másnak osztottak. Szörnyű hibát követnek el, amelynek szörnyű következményei vannak: az átkozott lapok közül kiszabadul egy nem evilági gonosz lény, és a társaság tagjai egyenként kénytelenek szembetalálkozni sorsuk legborzasztóbb változatával. Aki még él közülük, az a halállal fut versenyt, hogy kiszabadítsa a jövőt abból a rettentő lehetőségből, amelyet a jóskártya ígér.
#3

dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

Történetünk középpontjában Vincent áll, aki szinte mindenkiből ellenséges érzelmeket vált ki, és különböző helyeken járva folyamatosan menekül az üldöztetés elől.... több»

A film középpontjában Vincent áll, aki bárhová megy és bárkivel találkozik, szinte mindenki megtámadja, folyamatos menekülés az élete. Nem tudja, mi váltja ki az emberekből, hogy meg akarják ölni. Egyszerű emberként való létezése felborul, és mivel a dolgok erőszakosan kicsúsznak az irányítása alól, az élete a tét és kénytelen menekülni. Egy igazi idegtépő, úttörő film a francia horror új hullámát meglovagolva.
#2

87 Mind idegenek vagyunk  (2023)

(1) (3)

dráma | fantasy | romantikus

Disney+ | Telekom TVGO (2024.06.05.)

Londonban, a szinte üres toronyházában egy este Adam (Andrew Scott) véletlenül találkozik titokzatos szomszédjával, Harryvel (Paul Mescal), ami felforgatja Adam életét. Ahogy Adam... több»

Adam (Andrew Scott – Ripley, Sherlock) író, aki egy frissen átadott, modern londoni toronyház egyik lakásában él egyedül. A háznak rajta kívül csak egy lakója van, Harry (Paul Mescal – Volt egyszer egy nyár, Normális emberek), az alsó szomszéd. A két férfi között különös viszony bontakozik ki, amit beárnyékol Adam múltja. Az író szülei harminc éve meghaltak, Adam azonban új módot talál arra, hogy megpróbálja feldolgozni a gyászt: rendszeresen szülővárosába látogat, hogy újraélje az emlékeit. A Jamada Taicsi Strangers című regénye alapján film a főszereplő emlékein és képzetein keresztül egyszerre vizsgálja a szerelmi és a családi kapcsolatok lélektanát, magával ragadó, a valóság és képzelet határát elmosó történetvezetéssel.
#1

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»

Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét.