Keanu Reeves és Sandra Bullock kémiája tagadhatatlanul működik, hiszen olyan filmeket adott el az évtizedek alatt, mint az 1994-es kasszasiker, a Féktelenül, majd a 2000es évek egyik legszebb romantikus filmjét, a Ház a tónál című, 2006-os alkotást!

A két színész az 50 MPH című podcastban vendégeskedett, amikor a kémiájukról és egy esetleges jövőbeli Féktelenül filmről is kérdezték őket.

A kémia, ami eladott és 350 millió dolláros bombasikerré tett egy filmet

"Szeretet volt köztünk" - mondta Reeves - "És maguk a karakterek is vonzódtak egymáshoz. Azt hiszem, Jack és Annie között más a kapcsolat, mint Sandra és Keanu között, de azt hiszem, egymásból játszottunk, és szerintem egyszerűen jó móka volt. Azt hiszem, emellett bíztunk is egymásban, nem igaz?"

"Igen. Úgy értem, a filmekben az embereknek teljes értékű viszonyuk van, és nem érzel köztük valamit. Aztán a filmekben az emberek utálhatják egymást, és akkor azt mondod: "Ez elektromos volt", tudod?" - válaszolta Bullock - "Ebben a filmben nem igazán néztünk egymásra, kivéve talán három-négy alkalommal, mert folyamatosan küzdöttünk az elemekkel. És azt hiszem, ettől volt olyan izgalmas a film, mert ha nézzük, azt hiszem, azt akarjuk, hogy összekapcsolódjanak. Ez egy nagyon okos felállás volt, hogy az embereket távol tartsuk egymástól. Előjáték, azt hiszem."

"De Keanuval nagyon jól éreztem magam" - folytatta a színésznő - "Nem volt semmi olyan, amit ne tudtam volna megpróbálni, megtenni vagy mondani [...] és ez a fajta bizalom nagyon ritka a színészeknél. Bármikor, amikor feldobtam neki valamit, ő azonnal reagált, és az ember csak annyit mondott: 'Oké, itt a partnerem'."

Mit tartogat a jövő?

Hogy Reeves és Bullock következő közös munkája a Féktelenül 3 lesz-e, azt még nem tudni. Csak Bullock tért vissza az 1997-es Féktelenül 2. - Teljes gőzzel című folytatáshoz, amely viszont hírhedt anyagi csőd és kritikai bukás volt. Bullock 2022-ben azt nyilatkozta, hogy még mindig szégyelli, hogy benne volt.

Reeves a forgatókönyv miatt utasította vissza a a második részt. 2021-ben Graham Nortonnak elmondta: "Akkoriban nem reagáltam a forgatókönyvre. Nagyon szerettem volna Sandra Bullockkal dolgozni, imádtam Jack Traven szerepét játszani, és imádtam a Féktelenült, de egy óceánjáró? Semmi bajom nem volt az érintett művészekkel, de akkoriban úgy éreztem, hogy ez egyszerűen nem jó."

A színész egyébként több mint biztos benne, hogy ő és Bullock képesek lennének egy harmadik Féktelenült is összehozni. Bullock pedig még ennyit tett hozzá arról a bizonyos kémiáról kettejük közt:

"Nincs semmilyen képlet. Egyszerűen csak van" - mondta a színésznő közös képernyőn való jelenlétükről - "Mielőtt meghalok, mielőtt elhagyom ezt a bolygót, úgy gondolom, hogy Keanunak és nekem csinálnunk kell valamit a kamera előtt. Mi, tudod, kerekesszékben vagy járókerettel? Talán. Vagy kis rollerrel járunk Disneylandben?"

"Tényleg úgy érzem, mintha valami szirénhang hívogatna, mintha lenne valami, amit nem csináltunk meg" - tette hozzá Reeves - "Szeretnék újra együtt dolgozni veled, mielőtt végleg lehunynánk a szemünket."

akció | kaland | katasztrófafilm | krimi | thriller

Howard Payne, a pszichopata exzsaru felrobbantja egy toronyház liftjét. A bombaszakértő, Jack Traven nagy nehézségek árán kimenti a liftben rekedt embereket, azonban Payne újabb... több»