Bernard Hill, mindannyiunk Thédon királya, a színész, aki minden karácsonyi időszak és vizsgaidőszak elején mémek millióin jelenik meg, a Titanic kapitánya és még megannyi filmet gazdagabbá tévő tehetséges művész, 79 éves korában, vasárnap reggel váratlanul elhunyt.

A Gyűrűk Ura hobbitjai, Elijah Wood, Billy Boyd, Dominic Monaghan és Sean Astin mind megemlékeztek Bernard Hillről, aki a korábbi tervek szerint a hétvégén a liverpooli Comic Conon lépett volna fel, de pénteken visszamondta a rendezvényt.

A Comic Con Liverpool közleményben tisztelgett Hill előtt: "Megszakad a szívünk Bernard Hill halálhírének hallatán. Nagy veszteség. Gondolunk a családjára ezekben a szomorú időkben, és sok erőt kívánunk nekik."

"Szeretjük őt. Rettenthetetlen volt, vicces volt, mogorva volt, haragtartó volt, és gyönyörű volt" - mondta a Samet alakító Astin a londoni rendezvény színpadán.

Billy Boyd, aki Pippint játszotta, hozzátette: "Néztük a filmeket, és azt mondtam Domnak, hogy szerintem senki sem mondta olyan nagyszerűen Tolkien szavait, mint Bernard."

Monaghan, Trufa életre keltője, az Instagramon írta: "A Megtört király eltávozott a szürke paradicsomokba, de mindig emlékezni fogunk rá".

Wood, pedig az X-en posztolt: "Isten nyugosztalja barátunkat, királyunkat, Bernard Hillt. Soha nem fogunk elfelejteni téged. "Mert szelíd szívű és nagy király volt, és megtartotta esküjét, és az árnyékból emelkedett ki egy utolsó szép reggelre."