Gyártók A Korean Air 5G használatával üzemeltet "repülő autókat"

A Korean Air 5G használatával üzemeltet "repülő autókat"

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.30 09:21

A Korean Air 5G használatával üzemeltet "repülő autókat"

Fotó: Korean Air

A légitársaság a koreai kormány által létrehozott K-UAM Grand Challenge program keretében fejlesztette ki saját városi légimobilitás-irányító rendszerét.

Hirdetés

A Korean Air befejezte átfogó városi légi mobilitási (UAM) rendszerének első bemutatóját, amely 5G hálózatot használ a saját UAM-üzemeltetési rendszerek és egy elektromos függőlegesen fel- és leszálló (eVTOL) repülőgép összekapcsolására. A bemutatót a Hyundai Motor Company, a Korea Telecom, az Incheon International Airport Corporation és a Hyundai Engineering & Construction együttműködésével hajtották végre, és a légitársaság az első ilyen jellegű bemutatónak nevezte.

A bemutató az ország földügyi, infrastrukturális és közlekedési minisztériuma által szervezett koreai UAM Grand Challenge program részeként öt héten keresztül zajlott a Goheung Aviation Test Centre-ben, és része az ország azon törekvésének, hogy a városokban teher- és személyszállítást végző légiforgalmi rendszerek hálózatát indítsa el.

Rendszerének validálása érdekében a Korean Air tíz normál és rendellenes helyzetű forgatókönyv végrehajtásával demonstrálta saját fejlesztésű UAM üzemirányító és forgalomirányító rendszerének megbízhatóságát. A tesztekből származó adatokat a rendszer biztonságának javítására és az UAM jövőbeli, „nagy sűrűségű városi környezetben" történő működésének tájékoztatására fogják felhasználni – számolt be róla az Airport Technology.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink