Gyártósor Szerszámgép innovációk sorát hozza az MTC az Ipar Napjaira

Szerszámgép innovációk sorát hozza az MTC az Ipar Napjaira

autopro.hu | 2024.04.26 08:23

Szerszámgép innovációk sorát hozza az MTC az Ipar Napjaira

Fotó: MTC

A Metal Trading & Consulting (MTC) Kft. a lemezipari szerszámgépek egyik kiemelkedő magyarországi specialistája. A vállalat számos gyártót képvisel, többek között a Boschert, Gizelis, Eckert, Nukon, RWT, SOCO, STIERLI-Bieger és az AMB Picot szerszámgépei, valamint a METALIX CAD/CAM programja és a legújabb a WILA élhajlitó szerszámok érhetők el cégünk portfóliójában.

Hirdetés

A Metal Trading & Consulting Kft. európai és tajvani gyárak márkaképviseletével, fémipari berendezések értékesítésével és szervizelésével foglalkozik Magyarországon. A vállalat által forgalmazott gépek típus szerint, túlnyo­mórészt lemezipari gépek; kivitelezésük alapján lehetnek: Fiber lézerek, CNC csőhajlító be­rendezések, CNC vezérelt élhajlítók, lemezol­lók, finomsugaras plazmavágó rendszerek, vízsugaras vágók CNC vezérléssel, csiszoló és sorjátlanító berendezések, csőmegmunkáló gépek, ipari robotok és CAD/CAM programok a CNC gépekhez. Az MTC Kft., szakember­gárdájának köszönhetően, az egyedi vevői igényeket figyelembe véve segíti ügyfeleit a megfelelő gép kiválasztásában.

Eckert Pro-X 3D vízvágófej a térbeli vágásokhoz:

Az Eckert Pro-X 3D vízsugaras vágófejet a háromdimenziós vágási feladatok precíz és hatékony kivitelezésére tervezték. A készülék 5 tengelyes Pro-X 3D FL fejjel rendelkezik, amely maximális 3 dimenziós pontosságot és hatékonyságot biztosít. Ez a vágófej +/- 60 fokos maximális vágási szöget képes elérni; automatikus szögkompenzációt tartalmaz, amely nagy pontosságot és gyakorlatilag nulla szöget biztosít a vágási élnél. Ez a képesség ideális eszközzé teszi a vágott munkadarabok utófeldolgozásának minimalizálására.

Az Eckert gépek által alkalmazott vízsugaras vágási technológia lehetővé teszi a legkülönbözőbb anyagok, többek között fém, kő, fa és műanyag vágását, akár 250 mm vastagságig. A vízsugaras vágás sokoldalúsága, különösen a Pro-X 3D vágófejjel, a 3D műveletekre is kiterjed, innovatív megoldásokat kínálva a tervezési és gyártási kihívásokra.

Boschert CU_Profi Áramsín megmunkálógép

A Boschert CU Profi egy magasan specializált gép, amelyet réz, alumínium és acélrudak hatékony feldolgozására terveztek. Ez a gép 4000 mm vagy 6000 mm hosszúságú síneket képes kezelni, 2-15 mm, opcionálisan akár 20 mm vastagságig is alkalmazható. Kiemelkedik azzal a képességével, hogy akár nyolc szerszámot is képes felhasználni a rézsinek teljes és hatékony megmunkálásához, sík és egyenes alkatrészeket biztosítva, mivel az anyagot a rudat mindkét oldalról megragadó megfogók vezetik be. Ehhez a géphez fejlesztette ki a Boschert az új CNC vezérlését.

A Boschert grafikus CNC speciálisan méretezett motorokat és meghajtókat használ a gép lehető legjobb teljesítményének elérése érdekében. A felhasználói felület Windows LTSC környezetbe van telepítve, ami lehetővé tette számunkra egy nagyon felhasználóbarát felület kialakítását: a 17 hüvelykes érintőképernyő lehetővé teszi a használathoz szükséges összes információ jól látható megjelenítését. A memória kapacitása szinte korlátlan. A vezérlő hálózati kapcsolattal rendelkezik, és lehetővé teszi a távoli vezérlést a távoli diagnosztikához.

RWT 1100 RDA csiszoló és sorjázó gép egyben

A minőségi gyártás és a rozsdamentes szálcsiszolt felületű termékek nagyarányú előtérbe kerülésével manapság egyre hangsúlyosabbá vált az első osztályú csiszolás fontossága, a végső felület előkészítésének, vagy a festés előtti előkészítés gyors és költséghatékony megoldása. A cég erre kínál megoldást minőségi, márkás német alkatrészekből gyártott csiszológép palettájával, közel 100 éves tapasztalatával, jó ár-érték arányával.

Innováció a finom-sorja eltávolítás területén! Az RWT BSM Steeline RDA csiszoló és sorjázógép család 650-től 1600 mm-ig alkalmas reve rozsda, sorja eltávolítására, felület csiszolásra és polírozásra. A fejlesztés lényege a 3 különböző funkciójú lemezmegmunkálás egy gépben megoldva, a szalagos csiszolás (R egység), a tárcsás éllekerekítés (D egység) és a körkefés finommegmunkálás (A egység), ami lehetővé teszi a horganyzott stancolt lézervágott és a galvanizált alkatrészek sorja eltávolítását.

Gizelis AMS automata mérőrendszer a lemezek pontos hajlításához

A Gizelis SA által fejlesztett Gizelis Automatic Angle Measurement System (AMS) kulcsszerepet játszik a termelés optimalizálásában, minden élhajlító gépükhöz elérhető az opció. Ez a rendszer két lézeres szögmérő érzékelővel működik, amelyek valós időben mérnek és továbbítják a hajlítás szögadatait a gépvezérlőnek, így biztosítva a hajlítási szögek pontos beállítását. A lézeres háromszögelési módszer lehetővé teszi a hajlítási szög folyamatos mérését, az anyag visszarugózásának kiszámítását és a hajlítási folyamat közvetlen újbóli beállítását. Ennek eredményeképpen növeli a pontosságot, javítja a minőségellenőrzést és hatékonyabbá teszi a hajlítási folyamatokat, csökkentve ezzel a kézi beállítások és az utómunkálatok szükségességét.

Az AMS automata szögmérő rendszer használatával elérhető:

  • Pontosság: pontos hajlítási szögeket biztosítunk, lehetővé téve a fémlemezek pontos és egyenletes hajlítását.
  • Minőségellenőrzés: A pontos szögmérések biztosításával a rendszer segít biztosítani, hogy az alkatrészek megfeleljenek az ügyfelek által meghatározott minőségi szabványoknak és előírásoknak.
  • Hatékonyság: A rendszer a szögek automatikus mérésével és ellenőrzésével racionalizálja a hajlítási folyamatot, csökkentve a kézi beállítások és az utómunka szükségességét.

A WILA vezető élhajlító szerszámgyártó Magyarországi képviselete 2024-től az MTC Kft.

A WILA, egy holland gyártó, amely élhajlító szerszámokra specializálódott, a fémformázási technológia innovatív megközelítésével tűnik ki. A minőségéről és pontosságáról ismert WILA olyan szerszámokat fejleszt, amelyek növelik a termelékenységet és a pontosságot a hajlítási műveletek során. Termékkínálatukban a felső és alsó szerszámok széles választéka található,

Fotó: MTC

A Metal Trading & Consulting Kft. munkatársai május 7-10. között várják Önöket az Ipar Napjai kiállításon, az "A" pavilon 305A standon!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink