Gyártók A Tesla az Airbnb és az Uber kombinációját tervezi a robotaxijaival

A Tesla az Airbnb és az Uber kombinációját tervezi a robotaxijaival

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.25 10:23

A Tesla az Airbnb és az Uber kombinációját tervezi a robotaxijaival

Fotó: Tesla

A Tesla elemzői, befektetői és rajongói sok nagy, kényes kérdéssel indultak a vállalat első negyedéves eredménybeszámolójára. Különösen arra voltak kíváncsiak, hogy pontosan hogyan fog megvalósulni a Tesla által bejelentett, robotaxi-üzletágba való belépés.

Bár az autógyártó nem bocsátkozott túl sok részletbe a robotaxikkal kapcsolatban, most már egy kicsit többet tudunk a Tesla fuvarmegosztó terveiről, mint korábban. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a vállalati befektetőkkel folytatott konferenciahívása során újabb részleteket árult el a Tesla terveiről, és elmondta, hogy a Tesla saját önvezető taxiflottát tervez üzemeltetni.

Hozzátette, hogy a Tesla-tulajdonosok bármikor hozzáadhatják vagy kivehetik autójukat a flottából, valamint eldönthetik, hogy csak a barátok és a családtagok, csak ötcsillagos felhasználók, vagy bárki igénybe veheti-e az autót. Musk azt mondta, hogy úgy kell gondolni rá, mint az Airbnb és az Uber kombinációjára – írja az indiseevs.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink