A Netflix algoritmusa kaszálta el a Lovagregény 2-t

Brian Helgeland, a Lovagregény rendezője egy friss interjúban visszatekintett a pályafutására, a beszélgetés során pedig az is szóba került, hogy annak idején felmerült annak lehetősége, hogy elkészítik a kalandfilm folytatását.

“Amikor befejeztük a Lovagregényt, már azon gondolkodtunk, hogy a folytatás egy kalóztörténet lesz. A cselekmény Adhemar grófról (Rufus Sewell) szólt volna, aki elrabolja Jocelynt (Shannyn Sossamon), hogy Konstantinápolyba vigye. Útközben viszont kalóztámadás éri őket, így gályarabként végzik. Ezen a hajón viszont megismernek valakit, akinek a hátára egy kincsestérkép van tetoválva, így önként bevállalnak az illető helyett minden büntetést, nehogy a térkép megsérüljön. A Sony azonban ezt nem akarta megcsinálni” - mondta a rendező az Inverse magazinnak.

“Volt egy olyan ötlet, hogy William egy háborúban életét vesztette, a tinédzser lánya pedig lovagi tornán szeretett volna részt venni, ami persze nem volt megengedett azért, mert nő volt” - tette hozzá a rendező, majd azt is elmondta, hogy erre az ötltere már nyitottak voltak a Sonynál, ugyanakkor az is szóba került, hogy a produkciót a Netflixszel közösen adják ki.

“Úgy tudom, hogy a Netflix tesztelte ezt a folytatás-ötletet az algoritmusain keresztül, ami azt jelezte, hogy nem lesz sikeres. Úgy tűnik viszont, hogy a Lovagregény évről évre népszerűbb, ez a legfurcsább dolog” - jegyezte meg Helgeland.

A Variety magazin felkereste a streamingszolgáltatót a témával kapcsolatban. A Netflix ugyanakkor nem fél attól, hogy régebbi filmekből franchise-t csináljon, egy friss híresztelés szerint épp Adam Sandler Happy, a flúgos golfos folytatását készítik elő, a Lovagregény esetében viszont Heath Ledger nélkül nehéz lenne sikerere vinni a folytatást.

akció | kaland | romantikus

William Thatcher (Heath Ledger) egyetlen álma, hogy a lovagi tornák bajnoka lehessen a középkori viadalokon. Csak egy baj van, Thatcher nem lovag, hanem egyszerű alacsony származású... több»