Gyártók Összefog a Volvo és a CATL

Összefog a Volvo és a CATL

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.23 06:19

Összefog a Volvo és a CATL

Fotó: Volvo

A Volvo Cars és a CATL együttműködik az elektromos autók akkumulátorainak újrahasznosításában Kínában. A kínai akkugyártó a régi Volvo-akkumulátorok anyagaiból származó akkumulátorcellákkal látja el a Volvót.

A megállapodás értelmében a Volvo Cars tanúsított partnerekkel bontatja szét a járművei elhasználódott akkumulátorait, hogy a fémek, például a nikkel, a kobalt és a lítium több mint 90 százalékát visszanyerje. A CATL ezt követően ezeket az újrahasznosított anyagokat a Volvo járművek új akkumulátoraihoz használja fel.

A partnerség hivatalos célja, hogy elősegítse az akkumulátorok anyagainak újrahasznosítását és csökkentse az elektromos járművek szén-dioxid-kibocsátását azok teljes életciklusa során. Az elektromos járművek kínai piacának „gyors fejlődésével" nemcsak az akkumulátor-anyagok iránti kereslet növekszik, hanem az elektromos autók akkumulátorai is egyre inkább elérik hasznos élettartamuk végét.

A megállapodás „fontos mérföldkő az akkumulátorok újrahasznosításának és a zártkörű üzleti modell kiépítésében Kínában", és új fejezetet nyit az akkumulátorok ciklusának zártkörű kezelésében – nyilatkozta a CATL, akit az electrive.com idéz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink