2024.04.18 23:21 Majorkas Olvasottság: 431x
5

Nem haditudósítónak való vidék

Nem gondoltam volna, hogy valaki egyszer megvalósítja ezt a disztópikus sztorit ebben a formában. Az egyszerű, tűpontos cím magába foglalja a cselekményt, amely már a film legelején javában zajlik, azt nem tudjuk, mikor kezdődött és pontosan, mi volt a casus belli, ami kiderül, hogy ez az egész hamarosan a végét járja. A robbantásos jelenet zseniálisra sikerült, és a romok, holttestek, a szétlőtt, megsemmisített járművek elképesztően hitelesek lettek. Tulajdonképpen amiről szólnia kellene az egésznek, abból egy konkrét jelenetet láttam, és igazán érdekfeszítőt egy órányi játékidőt követően csak.

Három haditudósító + egy 23 éves tini ábrázatú és viselkedésű kezdő fotóriporter lány (Cailee Spaeny) szemszögéből játszódó gyors lefolyású történetet kliséktől nem kímélve éljük át. A harci jeleneteket (Figyelem! Látványorgiát tartalmaz!) sem érdemes szakmai szemmel követni, de szórakozni sem nagyon lehet rajta, mert minden jelenet nyomasztó valamilyen szinten, és még annál is nyomasztóbb. Akadnak olyan jelenetek, ahol nem odaillő vagy feleslegesen bejátszott zenét hallunk, de előfordul az is, ahol pont az a jó, hogy nincs hang, semmilyen. Természetesen vannak kivételek a zenét illetően.

Nem haditudósítónak való vidék

Néha nehéz állást foglalni, bár kiderül hamar, hogy ki a rossz, és kit kell legyőzni, és a vége felé már nem lesz egyszerű azt is követni. ki van kivel, engem ez kicsit összezavart, mert a fináléban össze lett azért sűrítve pár baromság. Nagy hangsúlyt kapnak a pillanatképek, és az tetszett, hogy kiragadják belőle ezeket. A tartalmasabb előzményt hiányoltam nem kicsit, hanem nagyon. Hiányzott egy jól felépített cselekmény, hitelesebb karakterekkel és egy epikusabb fináléval. Nagyon rendben volt a Stephen McKinley Henderson, Wagner Moura haditudósító és Jesse Plemons által játszott katona karaktere, bár ez utóbbi csupán mellékszerep volt, amiért nagy kár szerintem. Kirsten Dunst szerepe nem ebben a filmben lett a legkiemelkedőbb, és maradjon ennyi elég. Alex Garland sokkal jobb filmeket csinált már, az Ex Machina nekem jobban átjött például, maradt volna inkább annál a vonalnál, ezt meg bízza másra. Se nem epikus, se nem fantasztikus, egyszer nézhető és könnyen felejthető. 10/6.

akció | dráma

Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok... több»

5