Trend Megszületett a megállapodás: jön a Chery Európába

Megszületett a megállapodás: jön a Chery Európába

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.18 06:26

Megszületett a megállapodás: jön a Chery Európába

Fotó: Chery

A kínai Chery Auto vegyesvállalati szerződést írt alá a spanyol EV Motors-szal, hogy első európai gyárában autókat gyártson – közölte az EV Motors és a katalán regionális kormány.

Az autókat még idén elkezdik gyártani egy olyan üzemben, amelyet a japán Nissan 2021-ben bezárt, segítve az emiatt megszűnt 1600 közvetlen munkahely egy részének visszaszerzését. A Chery először az Omoda járműveinek gyártását kezdi meg az üzemben, míg a többségi tulajdonos EV Motors a negyedik negyedévben kezdi meg saját járműveinek gyártását – közölte a spanyol vállalat.

„Úgy látom, hogy ez a lépés megerősíti a Chery egyértelmű elkötelezettségét Európa iránt. Ez a döntés azt bizonyítja, hogy a Chery azért jött, hogy maradjon" – mondta Jochen Tueting, a Chery Europe ügyvezető igazgatója egy nyilatkozatban. A tervek szerint pénteken Barcelonában tartanak egy rendezvényt, amelyen hivatalosan is megerősítik az üzletet.

Spanyolország – Németország után Európa második legnagyobb autógyártó országa – 2020-ban ambiciózus tervet indított el, hogy az Európai Unió világjárványügyi segélyalapjainak felhasználásával elektromos jármű- és akkumulátorgyártást vonzzon az országba. A Volkswagen és a Renault is a vállalatok között van, amelyek azóta beruházásokat jelentettek be – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink