Gyártók Hordozható akkus energiatároló rendszert fejlesztett ki a JLR

Hordozható akkus energiatároló rendszert fejlesztett ki a JLR

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.17 17:19

Hordozható akkus energiatároló rendszert fejlesztett ki a JLR

Fotó: Allye

A JLR kifejlesztett egy új, hordozható akkumulátoros energiatároló rendszert (BESS), amely a Range Rover és Range Rover Sport plug-in hibrid második életciklusú akkumulátorait használja.

Az egységet az Allye Energy nevű vállalkozással közösen fejlesztették ki, és ez az első olyan BESS, amely a JLR második életciklusú akkumulátoraiból készült és kereskedelmi forgalomban kapható. Mindegyik BESS hét darab második élettartalmú akkumulátort használ, és 270 kilowattóra energiát képes tárolni.

A JLR mérnöki csapata lesz az első, amely a BESS-t, amely egyszerre akár kilenc Range Rover plug-in hibrid jármű teljes feltöltésére is képes, az idén bemutatásra kerülő új Range Rover Electric tesztelése során a zéró emissziós töltés biztosítására használja.

Hogyan zajlik a folyamat?

Az akkumulátorcsomagokat kiveszik a járművekből, amikor a kapacitás 70-80 százalék alá csökken, és szükségtelen további feldolgozás nélkül, személyre szabott állványokba helyezik őket. Ezek az első olyan rendszerek, amelyek a JLR második életciklusú Range Rover akkumulátorait használják, és úgy tervezték, hogy könnyen tölthetők legyenek, egyszerűen csatlakoztatva bármely CCS-képes járműtöltőhöz, amely ugyanazt a bemenetet használja, mint a JLR meglévő plug-in hibrid és elektromos jármű termékportfóliója. Ezen túlmenően a powerlock csatlakozásokon keresztül a több bemenetű csatlakoztathatóság lehetővé teszi a megújuló energiához való csatlakoztatást helyhez kötött vagy hálózaton kívüli helyszíneken.

A BESS súlya kevesebb mint 3,5 tonna, így teljesen hordozható vagy helyhez kötött energiatárolást biztosít a kiskereskedők vagy a JLR telephelyei számára. Az egység kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz a JLR-en kívüli használatra. A második életciklusú felhasználási eseteket követően a JLR újrahasznosítja az akkumulátorokat, így a nyersanyagok újrafelhasználás céljából visszanyerhetők – számolt be az eenewseurope.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink