A héten (április 19-én) megjelenő Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő című második rész utánra Zack Snyder azt ígéri, hogy még több van készülőben...

A Forbesnak nyilatkozva a rendező elmondta, hogy ő, producer partnerei és az írók már tervezik a harmadik filmet, és azt is, hogy merre bontakozik ki a történet ebben a tervezett részben:

"Határozottan dolgozunk egy harmadik részen, ami a történetet illeti" - mondta Snyder sci-fi univerzumának jövőjéről - "Határozottan tudjuk, hogy hova tartunk - őszintén szólva ezt már jó ideje tudjuk. Szóval igen, izgatottan várom, hogy még néhány Rebel Moon-filmet csináljunk - az jó móka lenne."

Mennyi ennek a valós esélye?

Nem világos, hogy Snyder mikor állna készen arra, hogy a harmadik Rebel Moon filmet készítsen, mivel a "Planet of The Dead" című filmet is ő fogja irányítani, ami az Army of the Dead: Lost Vegas folytatása lesz (és, ami állítólag a Rebel Moon univerzumához kapcsolódik). Azonban még mindig nincs meg a gyártási ütemterv, sem pedig az időpont, amikor a Netflix meg akarná jelentetni a zombis projektet.

A másik akadályt maga a Netflix jelentheti. A streamingszolgáltató már mindkét filmhez hatalmas, magas költségvetést adott Snydernek, de az Első rész lesújtó kritikákat kapott, jelenleg a Rotten Tomatoes-on siralmas 21 százalékos pontszámmal rendelkezik csupán.

Ha a második része is ekkora bukás lesz, akkor a Netflix vajon ki akarja majd dobni a pénzt egy harmadik filmre, vagy inkább Snyder melegebb fogadtatásban részesült zombis franchise-jára vált?

Ráadásul a Netflix filmes részlegénél is nagy átalakulás zajlik, mivel a veterán producer Dan Lin váltja a távozó Scott Stuber-t, és nem tudni, hogy az újonnan érkező Lin hogyan látja Snyder filmes jövőjét.

Lin a hírek szerint már beszélt a Netflix "minőségi és kiadási" problémáiról. Így nem valószínű, hogy a szolgáltató zöld utat akar majd adni a további Rebel Moon filmeknek, ha a Második rész nem változtatja meg valahogy a negatív narratívát ezekről a drága, rosszul fogadott projektekről.

Eközben a rendező boszorkánykonyhájában

Snyder mindkét Rebel Moon film R-kategóriás változatán is dolgozik, amelyekről korábban azt mondta, hogy összesen hat órásak lesznek. Hogy pontosan mikor érkeznek végül ezek a rendezői vágások a streaming szolgáltatásra, azt egyelőre nem közölték hivatalosan.

Snyder mégis azt mondja, hogy szerinte már idén augusztusban megérkeznek: "Nincs konkrét dátumunk, de valószínűleg valamikor augusztusban, azt mondanám".

A sebejtő idén április 19-én debütál a Netflixen, azaz már csak pár nap és kiderül, vajon Zack Snydernek sikerül-e javítania valamit az eddig elég rosszul álló mérlegen.

akció | dráma | kaland

Zack Snyder a Rebel Moon első része után visszatér az általa megálmodott sci-fi univerzumba egy epikus történettel. Kizárólag a Netflixen. több»