Szolgáltatók Veszteséggel zárt a Trans-Sped tavaly

Veszteséggel zárt a Trans-Sped tavaly

MTI | 2024.04.16 17:17

Veszteséggel zárt a Trans-Sped tavaly

Fotó: Trans-Sped

Kissé csökkenő bevétel mellett mintegy 916 millió forint veszteséggel zárt 2023-ban a Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Központ – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett éves beszámolóban.

Az árbevétel éves összevetésben csaknem 32,5 milliárd forintról 31,3 milliárd forintra, az exportértékesítés 8,1 milliárd forintról 7,5 milliárd forintra csökkent. A bevételek túlnyomó többsége szállítmányozásból és fuvarozásból származott, 22,9 milliárd forintról 20,9 milliárd forintra csökkent. A raktározás és logisztika bevétele 4,6 milliárd forintról 6,2 milliárd forintra nőtt.

A jelentés a világszintű gazdasági és pénzügyi nehézségekkel magyarázza a visszaesést. A kedvezőtlen piaci körülmények ellenére a Trans-Sped nem számol azzal, hogy a tevékenységét jelentős mértékben vissza kéne fognia. A tárgyi eszközök és immateriális javak nettó értéke kissé csökkent ugyan, és gyengült a hosszú távú likviditás, de a tőkeerősség és a pénzeszközök állománya nőtt, a tőkeszerkezet javult az előző évhez képest - mutattak rá.

A debreceni Trans-Sped Kft. a BÉT Xbond résztvevője, 10 éves futamidejű kötvényeit 2020-ban vezették be a tőzsdei piacra.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink