Gyártósor Itt az egyedi, 3D nyomtatott jégkorong sisakbélés

Itt az egyedi, 3D nyomtatott jégkorong sisakbélés

autopro.hu | 2024.04.16 14:18

Itt az egyedi, 3D nyomtatott jégkorong sisakbélés

Fotó: EOS / Bauer Hockey

A jégkorongfelszereléseket gyártó Bauer Hockey a 3D nyomtatógyártás egyik piacvezetőjével, az EOS-szal együttműködve kifejlesztette a Bauer REAKT sisakot. A sportszergyártó az EOS 2019-ben bejelentett Digital Foam módszerét használta.

A szabadalmaztatott Digital Foam technológiára alapozva, a súly csökkentésére és a nagyobb légáteresztő képesség elérésére a Bauer rácsokat épített be a REAKT sisak bélésbetéteinek kialakításába.

A REAKT bélés kialakítása során először beszkennelik a játékos fejét, az adatokból az EOS szelektív lézerszinterezési technológiájával 3D nyomtatással elkészítik a sisakbélést, majd színezik, és előkészítik a végső összeszereléshez. Az eredmény egy olyan sisak, amely tökéletesen illeszkedik viselőjére.

A REAKT sisakot a Bauer a 2022-es Stanley Kupa-győztes Cale Makarral és a 2015-ös Hobey Baker-díjas Jack Eichellel mutatta be először a 2022-es National Hockey League-ben (NHL). Ebben a sorozatban legalább két tucat NHL-játékos viseli a REAKT-ot. A Bauer 300 globális kiskereskedőnél is elérhetővé tette a terméket, a fogyasztók a személyre szabott sisakot négy héten belül kapják kézhez – számolt be róla a Varinex.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink