Szolgáltatók E-autó-töltéssel foglalkozó üzletágából küld el embereket a BP

E-autó-töltéssel foglalkozó üzletágából küld el embereket a BP

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.16 12:24

E-autó-töltéssel foglalkozó üzletágából küld el embereket a BP

Fotó: BP Pulse

A BP elektromos járművek töltésével foglalkozó üzletágában dolgozók több mint tizedét leépítette, és több piacról is kivonult, miután a kereskedelmi elektromosautó-flották gyors növekedésére tett számítások nem váltak be.

A BP Pulse-nál végrehajtott változások részei Murray Auchincloss vezérigazgató azon törekvésének, hogy a brit vállalat legjövedelmezőbb szegmenseire összpontosítson, miközben a vállalat a befektetők kételyeivel küzd a tervével kapcsolatban, hogy az olajról és a gázról az alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiára térjen át.

A BP Pulse az elmúlt hónapokban 12-ről négyre – az Egyesült Államokra, Nagy-Britanniára, Németországra és Kínára – csökkentette azon országok számát, amelyekre a leggyorsabb növekedést várja az elektromos autók piacán. Ausztráliát, Új-Zélandot és Franciaországot is növekedési országokként jelölte meg. Ennek eredményeképpen az elmúlt hónapokban több mint 100 munkahelyet, azaz a 900 fős globális létszám több mint 10 százalékát szüntette meg, sok alkalmazottat más részlegekbe helyeztek át, és csak néhányan távoztak a cégtől.

A BP nem nyilatkozott a leépített munkahelyek pontos számáról – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink