Trend Már át is kellett nevezni az Alfa Romeo e-autóját

Már át is kellett nevezni az Alfa Romeo e-autóját

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.16 11:25

Már át is kellett nevezni az Alfa Romeo e-autóját

Fotó: Alfa Romeo

Az Alfa Romeo Milano alig egy hete mutatkozott be, de máris jelentős változáson ment keresztül. Valójában már nem is Milano a neve.

Ahogy arról már az autopro.hu is beszámolt, az Alfa Romeo első elektromos autójának elnevezése körül vita teljesen új szintre emelkedett, amikor is az olasz kormány illegálisnak nevezte a Milano elnevezést egy olyan autó esetében, amit Lengyelországban fognak gyártani.

Bár ez nevetséges érvnek tűnik, tekintve, hogy senki sem hiszi, hogy a Hyundai az arizonai Tucsonban, az új-mexikói Santa Fében vagy a kaliforniai Santa Cruzban gyárt járműveket, úgy tűnik, a felfordulás túl sok volt az Alfa Romeónak. Ennek eredményeképpen úgy döntöttek, hogy átnevezik a Milanót Juniorra.

Ez egy elképesztő változás, különösen annak fényében, hogy az olasz kormánynak hónapokig volt ideje tiltakozni a név ellen, de a vállalat úgy döntött, hogy ez a legjobb lépés. Mint kifejtették: „Annak ellenére, hogy az Alfa Romeo úgy véli, hogy a név minden jogi követelménynek megfelelt, és hogy vannak sokkal fontosabb kérdések, mint egy új autó neve, az Alfa Romeo úgy döntött, hogy a kölcsönös megértés előmozdításának szellemében „Milano" helyett „Alfa Romeo Junior"-ra változtatja a nevet". Az Alfa Romeo a továbbiakban tréfásan megköszönte a kormánynak a „vita által kiváltott ingyen reklámot".

Nagy figyelmet kaptak

Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója elmondta: „Az Alfa Romeo Junior névválasztás teljesen természetes, mivel erősen kötődik a márka történetéhez, és a kezdetektől fogva a mi és a közönség kedvencei között szerepel." Az ügyvezető elmondta még, hogy a crossover már most átütő sikert aratott, mivel a figyelem, amit kaptak, „elég izgalmas". Imparato különösen azt mondta, hogy „soha nem látott számú látogatás érkezett az online konfigurátorhoz, ami miatt a weboldal néhány órára összeomlott" – idézi a Carscoops.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink