Gyártók A Ferrari meg akar győzni mindenkit, hogy az e-autó a jövő

A Ferrari meg akar győzni mindenkit, hogy az e-autó a jövő

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.16 09:19

A Ferrari meg akar győzni mindenkit, hogy az e-autó a jövő

Fotó: Facebook/Ferrari

A Ferrari szeretné növelni a szaktudását az akkumulátorcellák világában, de nem tervezi, hogy maga gyártsa azokat, és továbbra is külső beszállítókra támaszkodik a villamosított járműveihez szükséges cellák tekintetében.

Az elkövetkező két év nagyon fontos lesz az olasz márka számára, ugyanis 2025 végén mutatja be első tisztán elektromos meghajtású járművét, és bár erről a modellről még keveset tudni, a Ferrarinak gondoskodnia kell arról, hogy jó legyen, ha meg akarja győzni vásárlóit arról, hogy az e-autók jelentik a jövő útját.

Nemrég egy akkumulátorcellákkal foglalkozó kutatóközpontban beszélt Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója amelyet a Ferrari a Bolognai Egyetemmel és az NXP Semiconductors chipgyártóval közösen hozott létre. Az eseményen elmondta, hogy az autógyártó „fel akarja nyitni a cellákat, és meg akarja érteni, mi van bennük. A gyártás mindig külső gyártókon keresztül fog történni, azon a know-how-n alapulóan, amelyet remélhetőleg a kutatóközponton keresztül fogunk megszerezni" – mondta.

Az új E-Cells Lab azért jött létre, hogy növelje a Ferrari akkumulátorcellákkal kapcsolatos szakértelmét, és az elektrokémiára összpontosít. A telephely a lítium alapú, folyékony halmazállapotú cellákra fog összpontosítani, de a szilárd halmazállapotú akkumulátoroknak még nem látja a jövőjét, legalábbis egyelőre. A Ferrari úgy véli, hogy az elektromos meghajtású járművek 2026-ra eladásainak 60 százalékát, 2030-ra pedig akár 80 százalékát is elérhetik – írja a Carscoops.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink