Techtogether Új innovációját mutatja be a Techtogetherön az SMC

Új innovációját mutatja be a Techtogetherön az SMC

autopro.hu | 2024.04.16 07:17

Új innovációját mutatja be a Techtogetherön az SMC

Fotó: Fehér Sándor

Logikus energiamegtakarítás, eredménymonitorozás és smart beállítás - ezek szellemében ad újabb megmérettető feladatot az SMC Hungary Kft. a Techtogether versenysorozat következő fordulóján indulóknak.

Az SMC, mint a világ vezető ipari automatizálási vállalata a gépek szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és az energiafogyasztás mérséklését tűzte ki célul. Ennek érdekében létrehozta a legújabb innovációját, az AMS (Air Management System) sűrítettlevegő-kezelő rendszerét. Ennek a forradalmian új levegőmenedzsment egységnek az alkalmazásával bármely vállalat, amely pneumatikus folyamatokat alkalmaz, akár 62 százalékos csökkentést érhet el a sűrített levegő fogyasztásában, ami mind a környezet, mind a nyereségesség szempontjából előnyös.

Fotó: SMC Hungary Kft.

Ez az új rendszer felügyeli és kezeli az egyes gépekbe juttatott táplevegő nyomását, áramlását és méri annak hőmérsékletét. Az eszköz a gépek levegő betáplálási oldalán helyezkedik el, és bármely meglévő rendszerre utólagosan is felszerelhető.

Amikor a gép nem termel, az AMS rendszer üresjárati vagy készenléti üzemmódba helyezi a gépet hozzájárulva az energiapazarlás csökkentéséhez. A gép levegő áramlásának folyamatos ellenőrzése révén az AMS minimalizálja a felesleges fogyasztást. Amikor a gépen érzékelt légáramlás a működési tartomány alá csökken egy előre beállított idő elteltével, a rendszer szabályzója automatikusan csökkenti a nyomást és lehetővé teszi, hogy a rendszer nyomása magától az előre beállított minimumra csökkenjen.

Középpontban az adatok

Az AMS egység beépített OPC UA adatkommunikációs képességgel rendelkezik, amely az Ipar 4.0 ajánlott kommunikációs protokollja. Profinet és Ethernet I/P csatlakozással is elérhető, így az SMC új sorozata használható az adatok feltöltésére, IIoT elemzés és trendkövetés céljára. A mai modern világban az adat a legfontosabb, így minél több információval rendelkezünk a rendszerünkről, annál könnyebbé válik annak energiateljesítményének optimalizálása.

A jövő gyártásautomatizálási technológiáiban a frissen végző mérnököknek elengedhetetlen az a szellemiség és tudatos törődés, amellyel a szén-dioxid-kibocsátás- és energia csökkentésért felelős műszaki megoldásokat használjanak és újabbakat dolgozzanak ki. Így a hallgatók felé támasztott feladat, ennek az AMS egységnek egy adott géphez történő beállítása adott paraméterek alapján, akár webserveren történő programozási lehetőséggel kiegészítve.

Ehhez elengedhetetlen az eszköz beállítási lehetőségeinek tanulmányozása:

Termék katalógus

Használati és beállítási útmutató

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink