szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az adathalász támadások újabb hullámára figyelmeztet a FoxPost, a csalók hamis linkekkel próbálják kinyerni a felhasználói adatokat.

Az adathalász támadások újabb hullámára figyelmeztet a FoxPost: a csalók hamis linkekkel próbálják kinyerni a felhasználói adatokat. Az ügyfeleknek kiküldött tájékoztató e-mail hangsúlyozza: a FoxPost kizárólag a foxpost.hu címről szolgálja ki az ügyfeleket – a .pro vagy bármilyen más végződésű címek hamisak, azokat nem a cég üzemelteti.

FoxPost

A csalárd linkek – írják – látszólag azonnal átirányítják a felhasználót a FoxPost felületére, de a látszat ellenére erről szó sincs: az ember pillanatok alatt egy adathalász oldalon találhatja magát, ahol a beírt adatok illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Például a bankkártyája adatai is.

Ha levelet kap, vagy gyanús link kerül ön elé, mindig legyen gyanakvó! Ma már nem szabad a látszólag hiteles e-maileknek, weboldalaknak bedőlni, óvatosan kell kezelni az ilyesmit.

Figyelmeztetést küldött ki a Telekom: az ügyfelek pénze forog kockán

Nincs megállás: újabb és újabb módszereket találnak a csalók arra, hogy megszerezzék a gyanútlan emberek érzékeny adatait. Ezúttal a Telekom jelezte az ügyfeleinek: legyenek résen.

Ha szokott használni valamilyen szolgáltatást, vagy csomagot vár egy futárcégtől, mentse el a böngészőjében a hivatalos weboldal címét, és a csomagszámot beírva ellenőrizze, merre jár a küldeménye – vagy más szolgáltatás esetén inkább a könyvjelzőn keresztül lépjen be a fiókjába, ha kíváncsi valamire.

Ami pedig a FoxPostot illeti, ezen az oldalon több jellemző csalási formát is bemutatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.