szerző:
Gál Luca
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Carson Coma Akusztik, Lázár Tesók, ’70-es évekbeli építészet – számos izgalmas ingyenes program várja azokat, akik ki akarnának mozdulni a hétvégén. Összegyűjtöttünk pár olyan eseményt, amit nem lenne érdemes kihagyni a következő két napban.

Ludovika Fesztivál

A május 9. és 11. között tartják az idei Ludovika Fesztivált az Orczy-parkban. A szabadegyetemi előadások mellett szombaton a már hagyományos családi programokkal és bemutatókkal várják a kampuszra látogatókat.

Természetismereti fesztivál

Május 11-én, szombaton a Gödöllői Kastélynál Természetismereti fesztivált szervez a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. A családi rendezvényen több mint 30 stand gondoskodik a játékos ismeretszerzésről, 18 előadás nyújt betekintést a természetvédelmi problémákba és megoldási javaslatokba. Madárgyűrűzési bemutatók, madárismereti séták, odúszerelés és festés is színesíti a programot.

Budapest100 – ’70-es évek

14. alkalommal rendezi meg a KÉK – Kortárs Építészeti Központ a Budapest100-at, a nyitott házak hétvégéjét, a városi közösségek ünnepét. Idén a ‘70-es évek változatos épített örökségét tárják fel, keresve az ekkor épült házak értékeit és lehetséges jövőjét.

Május 11-12-én összesen 36 helyszínen fedezhetik fel Budapest késő modern épített örökségét: számos lakóház, lakótelep mellett kutatóház, egyetemek, ravatalozó és még csillagvizsgáló is fogadja majd a látogatókat.

Európa-nap 2024

Magyarország európai uniós csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából egész napos rendezvényt szerveznek május 12-én, vasárnap, a Szabadság téren. Délelőtt egy 20 km-es futóversennyel kezdődik a rendezvény, a gyerekek számára pedig egész napos előadásokkal és programokkal készülnek. Aki pedig zenét szeretne hallgatni, ő sem marad ki a jóból, ugyanis délután a nagyszínpadon fellépnek a Lázár Tesók, a Carson Coma Akusztik Trió és Szabó Balázs Bandája.