eur:
385.87
usd:
355.41
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Charles Leclerc hivatalos Facebook-oldala

Váratlan bejelentést tett egyik versenyzőjével kapcsolatban a Ferrari

Meglepő módon a szezon közben – öt év után – versenymérnököt vált Charles Leclerc.

Új versenymérnököt kap a jövő hétvégi Emilia-romagnai Nagydíjtól kezdve Charles Leclerc, a Ferrari monacói Forma-1-es pilótája, mivel az eddig vele dolgozó Xavi Marcost áthelyezik egy másik pozícióba – írja az f1vilag.hu.

A spanyol szakember 2019 óta volt Charles Leclerc versenymérnöke. A maranellói istálló egyelőre nem közölt részleteket azzal kapcsolatban, hogy milyen területen számít a továbbiakban Xavi Marcos munkájára, azt azonban megerősítették, hogy több, fontos projekt munkatársaként bizonyíthat majd.

„Köszönök mindent, Xavi! Sok évet lehúztunk együtt, az első pole pozícióm és az első győzelmem is veled szereztem, illetve az első ferraris évemet is egymás oldalán teljesítettük. Te mindig jobb teljesítményre sarkalltál engem a kemény munkáddal, függetlenül a körülményektől” – búcsúzott kollégájától Charles Leclerc a Facebookon.

Közben kiderült az is, hogy

az eddig teljesítménymérnökként dolgozó Bryan Bozzi lesz a következő futamtól Charles Leclerc versenymérnöke.

Rutinos szakemberről van szó, aki tíz éve tevékenykedik már a Scuderiánál, vagyis nagyon jól ismeri a monacói versenyzőt is.

Azt még nem tudni, hogy ki lesz a Ferrarihoz jövőre érkező hétszeres F1-es világbajnok Lewis Hamilton versenymérnöke, ám nem kizárt, hogy a brit pilóta magával viszi Peter Bonningtont a Mercedestől. A Ferrarinál jelenleg Carlos Sainz mérnökeként az a Riccardo Adami tevékenykedik, aki annak idején Sebastian Vettel oldalán is dolgozott.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×