25 éves a filantróp, aki 48 milliárdos megtekintéssel uralja a YouTube-ot, ki lehet ő?

25 éves a filantróp, aki 48 milliárdos megtekintéssel uralja a YouTube-ot, ki lehet ő?

De hiába keres egy halom pénzt MrBeast, nem fér hozzá a saját bankszámlájához.

Mikor épp csak kitöltötted a húszas éveid végén/harmincas éveid elején a Facebook kérdőívet és kiderült, hogy egy kenyér vagy, majd mikor körbenézel a nagyvilágban, és például szembejön veled MrBeast, aki most töltötte be a 25. életévét, de már dollármilliomos, videóit pedig átlagosan 100 milliónál is többen nézik – ez mostanra azt jelenti, hogy 48,1 milliárd megtekintést produkált a platformon –, az érzés felbecsülhetetlen. Az pedig már csak hab a tortán, hogy 256 millió feliratkozóval rendelkezik, és ezzel már nem csak a YouTube-ot, hanem gyakorlatilag a világot is meghódította, és azt csinál, amihez éppen csak kedve szottyan.

Nem vitás, hogy MrBeast elképesztően sok pénzt keres, de szerencsére rengeteg embert szórakoztat, és nagyon sokaknak segít is. Jimmy Donaldson a csatornájával és a Feastables ételmárkával évente nagyjából 6-700 millió dollárt keres, ennek ellenére azt állítja, nem gazdag.

„Minden egyes videó hoz néhány millió dollárt a reklámok, és néhány millió dollárt a márkaszerződések miatt.” – mondta nem is olyan rég a Time magazinnak, amely megjegyezte, hogy egy videóban való megjelenés 2,5-3 millió dollárba kerül.

Ezeket olvastad már?

De talán sokan nem tudják, hogy ez a pénz nem az ő bankszámlájára megy. És még ha így is lenne, azt mondta, hogy nem fér hozzá.

„Nincs hozzáférésem egyik bankszámlámhoz sem. Van egy pénzügyi igazgatóm meg minden, de az anyukámé a fő bankszámla.”

Ehelyett a bevételek nagy részét a márkája és a közönsége növelése érdekében visszaforgatja a csatornájába.

„Nagyjából mindent befektettem a - mondhatni - hülyeségig, és csak hittem abban, hogy sikerülni fog. És ez bejött.”

A befektetés része, hogy nem fukarkodik, ha olyan eszement dolog jut az eszébe, mint például egy élelmiszerüzlet megvásárlása, hogy aztán 10 000 dollárt fizessen egy versenyzőnek minden egyes nap, amíg a boltban él. Egy forgatás során akár 12 000 órányi felvételt is rögzíthetnek, és a Time beszámolója szerint ezek általában mindig egy nagyjából 15-30 perces videóban végződnek.

Donaldsonnak egyébként azért emellett is van mit a tejbe aprítania, hiszen személyi szakács és edző gondoskodik az egészségéről, és egy 3000 négyzetméteres házban él, amelyet 2018-ban 320 ezer dollárért vásárolt meg.

Ettől függetlenül a 21. század egyik legnagyobb és legkreatívabb filantrópja. Számtalan módon igyekezett már segíteni az embereken és a bolygón. Épített már 100 kutat Afrikában, kitakarította a világ legmocskosabb tengerpartját, 1 millió dollár értékben adott élelmet a rászorulóknak, 1000 vak ember műtétjét finanszírozta és visszaadta a látásukat, illetve egy halom pénzt adományozott már ilyen-olyan szervezeteknek.

Ennek ellenére a birodalma növekedése mellett azt tervezi továbbra is Donaldson, hogy a lehető legtöbb pénzét visszaforgatja a vállalkozásába, de talán egy nap learathatja majd a tényleges anyagi hasznát is.

„Nem vagyok naiv, talán egy nap. De jelenleg, amit keresünk, azt újra befektetjük.”

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN