Egy igazán örökzöld, jövőálló szakma, az autószerelő, gépszerelő!

Sokat hallani róla, hogy mit és hogyan érdemes ma kitanulni Magyarországon és en bloc a világban. Egyesek napjaink jól menő szakmáira, mint például az informatikára, mások a kétkezi munkára esküsznek. Akik viszont négy kerékkel keltek és feküdtek már gyerekkoruk óta, jó helyzetben vannak – hiszen amíg autók léteznek, szerelőkre is szükség lesz!

Gyorsan találhatnak munkát az autószerelők Magyarországon

Az autószerelőkre való igény a hazai álláshirdetések piacán is meglátszik. Legyen az egy nagyobb városban vagy kisebb településen. Sőt, utóbbi esetben még inkább jó helyzetben vannak azok a szakemberek, akik szájról szájra történő reklám esetén is bevonzzák az ügyfeleket, és messze földön – de legalább helyben – híresek megbízhatóságukról.

Gépszerelő munkában
Egy igazán örökzöld, jövőálló szakma, az autószerelő, gépszerelő! – Fotó: freepik.com

Gépszerelő, traktoros állás Eger és környékén a Besenyőtelki Agrár Zrt-nél – ehhez hasonló autószerelői munkalehetőségekre lehet jelentkezni az EgerAllas.hu oldalán!

Az autószerelő feladata nemcsak az autószerelés, hanem komplexebb munkakör

Egy autószerelő olyan, mint a jó könyvelő: mindenhez is ért. Csak neki nem a számlákkal kell megküzdenie, hanem a járművek műszaki állapotával. A felelősség azonban ugyanúgy óriási. A feladatai közé tartozhat az átvizsgálás, javítás, karbantartás, műszeres diagnosztika, a dokumentálás, a műhely rendjének fenntartása és tisztítása, a szakszerű javítások elvégzése. Nagyon fontos a gyakorlat is, minél többet lát valaki, annál jobbá is válik a munkájában.

Elektromos autók térnyerése, leágazóban a dízeles és benzines járművek kora?

Az elektromos autók népszerűsége egyre nagyobb. Az a tendencia is elindult, hogy a régi dízeles, gázolajjal működő autókat elkezdték kitiltani bizonyos övezetekből. Amennyiben viszont megnézzük a teljes állományt, még mindig túlnyomó többségben vannak a benzines és dízeles autók – és lesznek is még darabig. A folyamat viszont elindult, amire oda kell figyelni – akárcsak a könyvelőknek a digitalizációra, a pénztárosoknak az önkiszolgáló kasszákra, vagy épp az informatikusoknak a mesterséges intelligenciára.

Mit hoz a jövő az autószerelők számára?

Egyelőre tehát az autószerelők nem maradnak feladatok nélkül. A jövőben viszont az elektromos autókhoz értő szakemberek is óriási lehetőségeknek néznek elébe – hiszen egy ilyen jármű javítása teljesen eltérő – és veszélyesebb is – műszaki szempontból. Ehhez már alapos villamosmérnöki tudásra is szükség lesz – az általános karbantartási munkálatok és javítások esetszáma azonban csökkenni fog.

(x)

Share Button