Hirdetés

Kibékült a TikTok és a Universal, Taylor Swift, Drake és sok más zene is visszatér a platformra



|

A stratégiai partnerségre lépett felek a mesterséges intelligencia ellen is harcba szállnak.

Hirdetés

A TikTok mostanság elsősorban az Egyesült Államokban elrendelt kényszereladása kapcsán szerepel a hírekben, amely mellett eltörpülni látszik a több mint egymilliárd felhasználóval bíró platform és a Universal Music Group zenei kiadó korábbi, szintén jelentős konfliktusa. Ez még februárban robbant ki, miután kifutott a két cég előző szerződése, a TikTok által támasztott új feltételekkel elégedetlen UMG pedig tiltakozásból kivonta a platformról az általa képviselt előadók, köztük Taylor Swift, Drake és más világsztárok dalait.

A kínai közösségi oldal felhasználóinak azóta nélkülözniük kellett az érintett zenéket a videók összeállításakor, most viszont lezárult a háború, miután a feleknek több mint két hónap után sikerült megegyezniük a további együttműködésről.

Hirdetés

A Universal Music Group és a TikTok közleményben adtak hírt egy "multidimenzionális" licencszerződés nyélbe ütéséről, amelynek értelmében a korábban törölt dalok visszatérnek a platformra. A stratégiai partnerségre lépő felek továbbá új monetizációs technikákon fognak dolgozni, és globális kampányokat is folytatnak majd az UMG-hez tartozó alkotók népszerűsítésére. A közösségi oldal emellett beleegyezett, hogy kedvezőbb díjazást biztosít a dalszerzők és az előadók számára, nagyban építve a platform marketing- és promóciós képességeire.

Miután a közelmúltban 200 zenész emelt szót a gépileg generált, sok esetben jogsértő dalok ellen, nem meglepő, hogy a TikTok és a Universal Music Group együttműködésében is szerepet kaptak a mesterséges intelligenciával szembeni garanciák. A partnerség egyenesen "iparágvezető védelmet" ígér az UMG zenészeinek a generatív AI tekintetében, valamint a nem engedélyezett gépi anyagok eltávolítását és új eszközöket az előadók megjelölésére.

A közlemény nem tér ki rá, hogy Taylor Swift és társai pontosan mikor kerülhetnek vissza a TikTok katalógusába, de valószínűleg nem kell majd sokat várni a lépésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.