szerző:
Székács Linda
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Élénkül a forgalom. Induljatok időben!

"Az a vizsgázó, aki az írásbeli érettségi vizsgáról akár csak egy kevéssel is elkésik, az írásbeli vizsgát nem kezdheti meg. A közlekedési torlódások, fennakadások miatti késés tehát a vizsgázó számára mindenképpen – az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet szerinti – következményekkel jár (pótló vagy javító vizsga) - szerepel az Oktatási Hivatal honlapján.

Feltétlen induljatok tehát időben, ha ma érettségiztek, és inkább érkezzetek korábban a vizsgahelyszínre, mint később.

Szerencsére egyébként az Útinform ezidáig nem figyelmeztet semmiféle különös, forgalmat akadályozó tényezőre. Honlapjukon azonban azt írják, a forgalom egyre élénkül a Budapest felé vezető utakon.

  • a 10-es főúton, Solymár közelében,
  • a 11-es főúton, Szentendre körzetében,
  • a 31-es főúton, Maglód térségében,
  • az 51-es főúton, Dunaharaszti térségében.

Az M1-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon pedig Bőny térségében, egy kamion árokba hajtott a 100-as km-nél. Egyenlőre nincs korlátozás, a műszaki mentését később végzik.

A vonattal utazók azonban nem feltétlen ilyen szerencsések. Korán reggel a MÁV több vonalon is 20-25 perc késéssel járó esetről számolt be.

A Keleti pályaudvarról Nagykátára 5:20-kor és a Nagykátáról a Keletibe 6:41-kor induló S60-as vonat (3630, 3627) nem közlekedik, késve indult a hajnali vonat Miskolcról, a Mezőhegyesről Mezőtúrra tartó hajnali járat meghibásodott - írják.

Baja-Dunafürdő és Pörböly közötti andráskereszttel jelzett átjárónál súrlódott egy gépjármű a Bajáról Szekszárdon át Tolna-Mözs állomásra 6:15-kor elindult közötti vonattal. Személy sérülés nem történt. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan a délelőttiig- Baja és Bátaszék között pótlóbuszok szállítják az utasokat, emiatt jelentősen, akár 1 órával hosszabb eljutási időre kell számítani.

Friss:

Baleset történt az M3-as autópálya főváros felé tartó oldalán, Kerekharaszt térségében. Bár a sérült járművek a leállósávon állnak az 51-es km-nél, a nézelődés miatt mégis pár km-es torlódás alakult ki.

Az 55-ös főúton, Pörböly és Baja között egy teherautó és egy vonat ütközött össze. A 107-es km-nél irányonként váltakozva halad a forgalom.