Sokkal ragaszkodóbbak autójukhoz a pick-upok tulajdonosai

Az Isuzu mérte fel, hogy a különböző típusú autók tulajdonosai mennyire szeretik járművüket

Az autóhoz való kötődés sokkal erősebb, ha pick-upokról van szó, legalábbis az Isuzu által megrendelt kutatás erre a következtetésre jutott.

Az autókhoz való viszonyunk széles skálán mozog: vannak, akik becenevet adnak járművüknek, mások az autóápolásra helyeznek nagy hangsúlyt, de sokak egyszerű funkcionális eszközként tekintenek rá, különösebb érzelmi kötődés nélkül. Adódik a kérdés, felfedezhető-e bármiféle kapcsolat a járműhöz való kötődés mértéke és a jármű típusa között. Az Isuzu éppen erre kereste a választ, és - számukra - kedvező eredményre jutottak.
Hirdetés
Nagy-Britanniában a Prospectus Global által megkérdezett 2000 személy árulta el, mennyire szereti az autóját. A pick-upok, összkerék-meghajtásúak és a SUV-ok tulajdonosainak 65%-a nyilatkozott úgy, hogy egyenesen imádják autójukat, míg a többi járműtípusnál csak a válaszadók 43%-a mondta ezt. Ebből tehát lehet következtetni arra, hogy aki terepjárót választ, az jobban is kötődik a kocsijához. Természetesen a márka szerepét is mérték a kutatásban, itt azt találták a pick-upok, összkerekesek és SUV-ok tulajdonosainál, hogy 21%-kal nagyobb eséllyel imádják az autójukat, ha az egy Isuzu. Arra is rákérdeztek az autótulajdonosoknál, miért nem szeretik annyira a terepjáróktól különböző járművüket. 20%-uk a túl magas fogyasztásra panaszkodott, míg 19%-uk nem találta kellően fürgének az autóját. Ezek mondjuk éppen a pick-upok, összkerekesek és SUV-ok esetében is igazak lehetnek, de az ezek körében a fenti kérdésre adott válaszokat nem közölte az Isuzu. Sokan panaszkodnak arra, hogy a kocsijuk túl kicsi, olcsónak néz ki, gyenge a vezetési élménye, vagy hogy kevés modern technológiával van felszerelve. Azt is lehet még tudni, hogy a megkérdezettek 23,5%-a vágyakozik egy újabb autó után, de 77%-uk anyagi okokból nem cserél járművet, míg 14%-uk megszokásból ragaszkodik jelenlegi kocsijához.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?