Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Retro-Amerika érzést hoz Obama kedvenc burgerezője Pestre
No menu items!

Retro-Amerika érzést hoz Obama kedvenc burgerezője Pestre

Hamarosan a magyar fővárosban is megnyitja első gyorséttermét a modernkori burger forradalom egyik legtrendibb újítója a Five Guys’. Azért, hogy tudjuk mire számíthatunk, egy békés hétköznap délutánon felkerestük a szomszédos császárváros két Five Guys’-ának egyikét és persze megnéztük az árakat is.

Azt még pontosan nem tudni, mikor nyitja meg az első magyar helyét a Barack Obama kedvencének tartott amerikai Five Guys’ de a bécsi mintavétel alapján azt már előre kijelenthetjük, elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki itt képzeli el a rendszeres hamburgerezést. Erre enged következtetni a bécsi árak mellett az is, hogy a Fox News már egyenesen arról ír, hogy az amerikai burgerbarátok egész egyszerűen országúti rablásnak tartják a gyorsétterem tarifáit.

Fotó: Érsek M. Zoltán

„A Five Guys azonban mindig is prémiumabb volt , mint mások” – írta Ian Miles Cheong az egyik kommentelő, míg a másik azzal védte a gyorsétteremláncot, hogy az “Öt srác mindig túlárazott volt. Ugyanaz az étel 15 dollár volt tíz évvel ezelőtt”.

Fotó: Érsek M. Zoltán

Bécsben mi a Stephansplatz helyett a Millennium City Mall bevásárlóközpontban próbáltuk ki a burgerezőt, ahol a hétközi napközben szinte nem is volt ember – mindössze három asztalnál ültek emberek. A hely dizájnja a piros és fehér színvilággal a hamburgerkorszak hőskorát idézi, amit a láncról írt elismerő szavak hatalmas feliratai törnek meg a falon, meg az elismerő cikkek, amelyek egyikén a volt amerikai elnök, Obama mosolyog.

Fotó: Érsek M. Zoltán

A hely kifejezetten megnyerő egészen addig, amig magyar pénztárcával a zsebünkben az árakra nem nézünk. A felállás az, hogy a kiválasztott burgerhez vagy két tucat belevaló – mustár, majonéz, hagyma, uborka, saláta stb – közül választhatunk, de az alap ár így is egy kis Hamburger 7 euro, míg az árkategória csúcsán a nagy, békönös sajtburger 13.50 euro. Az üveges ásványvíz 3 euro, az üveges sör 4.50, míg az automatából 4 euroért tölthetjük tele a poharunkat.

A kívánságunkra összeállított hamburger persze friss zaftos és ízletes volt. A mellé öntött krumpli zseniális volt, míg a külön zsákból korlátlanul lapátolható sós mogyoró is kifejezetten kellemes volt. Az más kérdés, hogy a Five Guys’-ban se tálca, se papír alátét, hanem egy nagy barna és a krumpli miatt zsíros barna zacskó az amiben megkapjuk az ömlesztett krumplit meg a fóliába csomagolt burgert, ami biztos trendi de az étkezésnél kevésbé kellemes és higiénikus.

Fotó: Érsek M. Zoltán

Ha pedig azt vesszük, hogy ketten – az egyiknek egy kis hamburgert választva (ami valljuk be nem is olyan kicsi) 40 eurot fizettünk, még Bécsben sem kevés. Ezért csak remélhetjük, hogy a nagy gyorsétteremláncokhoz hasonlóan a Five Guys’ is moderált árakkal jelenik meg Pesten, amivel még így is a jobb, hagyományos éttermek árkategóriáját hozza majd.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...