Fordulatos döntetlen a Bayern - Real Madrid elődöntő első felvonásán

Négy gólt és látványos mérkőzést hozott a Bayern - Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntő első felvonásán

 

Az előrehozott döntőnek is kikiáltott párharc első felvonásán 2-2-es döntetlen született Münchenben. A Real Madrid szerezte meg a vezetést Vini Jr révén, a bajorok négy perc alatt lőtt két góllal fordítottak, de végül a brazil támadó döntetlenre hozta a spanyolok számára az idegenbeli meccset.

 

A Bayern már az első percben vezetést szerezhetett volna Sané révén, aki viszonylag éles szögből lőtt balról kapura, az ötösről érkező labdát Lunin védte.

A 24. percben Kroos mesteri labdájával lépett ki középen Vinícius Junior és lőtt a bal alsóba. Ez volt az első lövése a vendégeknek. A Real Madrid láthatóan nem akart eddig kitámadni, a biztos védekezés mellett csak egy tökéletes támadásra vártak. Kroos nagyszerű labdájából végül Vini Jr. lőtt magabiztosan a kapuba, Neuernek esélye sem volt védeni.

A második félidő elején Kroos kettőre növelhette volna az előnyt, de Neuer látványos vetődéssel mérkőzésben tartotta a csapatát.

Majd két perccel később, az 53. percben Sané indult meg jobbról középre, a tizenhatoson belülre érve tiszta erőből a rövid bal alsóba bombázott.

Musiala tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, Lucas Vázquez buktatta, a büntetőt Kane a kapu jobb oldalába lőtt az 57. percben.

A Real Madrid nem adta fel, a 79. percben Vini Junior ment el a bal oldalon és éles szögből, körülbelül úgy, mint az első percben Sané, lőtt a kapura, de Neuer jól zárta a szöget.

Nem sokkal később Rodrygo lábát rúgta ki Kim a tizenhatoson belül, a büntetőt nem a sértett, hanem Vini Jr. végezte el. Neuert elküldte jobbra, a labda pedig a másik irányba, majdnem középre ment.

Az első felvonás semmiről sem döntött, izgalmas visszavágó vár a felekre.

A statisztika alapján is nagyjából reálisnak volt mondható a döntetlen. Egy kicsit többet volt a labda a bajoroknál 52-48%-ban, az xG alapján 1.58 vs 1.90 a Real Madrid javára, mindezt úgy, hogy több lövése volt a bajoroknak, vagyis a spanyolok nem igazán engedtek komoly helyzetet a hazai csapatnak. Viszont igazán nagy helyzetbe mind a két csapat 3-3 alkalommal került.

A Dortmund - PSG párharc első felvonását szerda este rendezik

 

2024.04.30., KEDD     KEZDÉS
BAYERN MÜNCHEN
Sané 53
Kane 57 (11-es)
2-2 REAL MADRID
Vini Jr. 24, 83 (11-es)
21:00