Nem fogod kitalálni, mire fókuszál a Dimensity 9300+

Spoiler: az AI-ra, ami májusban még az évszakot is megváltoztatja.

Nem csak az Apple tart sajtóeseményt május 7-én: ekkor indul a MediaTek Dimensity Developer Conference, ás aligha meglepő, hogy itt debütál majd a felturbózott Dimensity 9300+, hiszen itt mutatkozott be tavaly a 9200+ is. Akinek a könyökén jön ki az AI mozaikszó, jobb ha terápiára megy, mert valószínűleg évekig ez marad a marketinganyagok kedvenc kifejezése, így nem meglepő, hogy ott díszeleg a Dimensity 9300+ poszterén is.


(forrás: MediaTek) [+]

A jövő héten napvilágot látó lapka várhatóan az ARM Cortex-X4 teljesítménymag órajelét növeli 3,25-ről 3,4 GHz-re, illetve az API (AI Processing Unit) teljesítményét, de nem ez a chip jelenti majd a nagy áttörést a MediaTek részéről, hanem a TSMC N3E node-ján, év végére várt Dimensity 9400 Cortex-X5 teljesítménymagokkal és nyilván még erősebb AI funkciókkal.

A Vivo X100s évszakváltó képességeiA Vivo X100s évszakváltó képességeiA Vivo X100s évszakváltó képességeiA Vivo X100s évszakváltó képességei A Vivo X100s évszakváltó képességei (forrás: Vivo) [+]

Addig viszont jó pár telefon megköszöni majd a 9300+ extra lóerejét, például a vele belengetett Vivo X100s, amely szintén májusban érkezik olyan generatív AI funkciókkal, mint a kamerával készült fotókon az évszak megváltoztatása. Azért ez már komolyabb trükk a filléres telefonok hátuljára biggyesztett, semmitmondó „AI kamera” jelzőnél, ám majd a gyakorlatban derül ki, hogy mennyire hasznos és minőségi a dolog. De azért megtekinthetők a Vivo kapcsolódó példái.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés