eur:
386.94
usd:
356.01
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Unsplash.com

Valami nagy dolog készül Tiszafüred belvárosában

Megújul Tiszafüred belvárosa, a beruházásra csaknem 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település önkormányzata.

A tervek szerint 2025 októberében véget érő projekt során a zöldfelületek megújulnak, illetve újakat alakítanak ki, a városligeti játszótérre kültéri térjátékokat telepítenek a szakemberek.

Emellett új térburkolat lesz a Rét utcán, a Deák téren, a művelődési ház udvarán, a Fő utca–Rét utca–Kossuth tér közötti szakaszon, a városháza előtt, a Kiss Pál utcán és a Kossuth téren – olvasható a projekt kommunikációját végző cég közleményében.

Kerékpárút létesül a Rét utcán, valamint gyalogátkelőhelyeket és a kerékpáros átvezetéseket is kialakítanak az érintett szakaszon.

A településen kerékpártámaszokat helyeznek el, emellett ki-, illetve átépítik a csapadékvíz-elvezetést – közölték.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Újabb műtéten esett át Robert Fico, továbbra is súlyos az állapota – Híreink Szlovákiából pénteken

Újabb műtéten esett át Robert Fico, továbbra is súlyos az állapota – Híreink Szlovákiából pénteken

Peter Pellegrini, Szlovákia megválasztott köztársasági elnöke elmondta, csütörtökön röviden találkozott Robert Ficóval, a szerdán meglőtt szlovák miniszterelnökkel, akivel röviden beszélni is tudott. A leendő államfő szerint Fico emlékszik a merényletre és a kórházba szállítására is. Robert Kaliňák védelmi miniszter péntek délutáni tájékoztatása szerint újabb műtéten esett át Fico pénteken, állapota továbbra is súlyos. Frissülő cikkünkben követjük a szlovákiai eseményeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×