szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fényűző autó, rengeteg egyedi extrával, kifejezetten a királynő számára készült.

Az Egyesült Királyságban a Bonham’s aukciós ház, árverésre bocsátott egy 2001-es Jaguar Daimler Majesticet, amelyet II. Erzsébet királynő használt. Az impozáns limuzinra tett licit értéke már elérte az 50 000 dollárt.

A néhai uralkodó számára 2001-ben gyártották a meghosszabbított tengelytávú, 4.0 literes V8-as motorral felszerelt, 280 lóerős, 240 km/h sebességre képes Daimler Majestic-et, amit az angol királynő számára egészen egyedi módon alakítottak át.

Jaguar Daimler Majestic
Bonhams

Belső terét exkluzív kéttónusú bőr és fa borítással látták el, a szőnyegek pedig természetes gyapjúból készültek. Ezenkívül az első ülések háttámlájába összecsukható asztalokat szereltek be, és egy speciális polcot is kapott a kocsi a kézitáskájának. Villogó jelzőfényeket és különleges kommunikációs eszközöket is beszereltek, amit a középkonzolról lehetett vezérelni.

Jaguar Daimler Majestic
Bonhams

II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg 2001 és 2007 között használták a Daimler Majesticet, összesen 23 800 kilométeren át. Ezt követően visszaszolgáltatták az autógyártónak.

Jaguar Daimler Majestic
Bonhams

Később a kocsit továbbértékesítették és az új tulajdonos fűtött garázsban tartotta, és alig több mint 2000 km-t vezetett vele. A szedán tökéletes állapotban van, és úgy néz ki, mintha új lenne. Az autóhoz az összes dokumentum is megvan, amely igazolja, hogy a királyi garázshoz tartozott.

Jaguar Daimler Majestic
Bonhams
Jaguar Daimler Majestic
Bonhams