Tavaszi zsongásCsaládi kiruccanás

Hová menjünk május 1-jén vidéken?

2 perces olvasási idő

Ha nincs még programod május elsejére, kerekedj fel, és csapj le az egyik vidéki majálisra, ahol többek között májusfaállítás, bográcsos főzőverseny, biciklitúra, gyermekjátékok és koncertek színesítik a programkínálatot. Mutatjuk, hova érdemes ellátogatni május 1-jén vidéken!

Programtippek május 1-jén vidéken

Szegedi Majális

2024. április 30. és május 1.

Az Újszeged Ligetben két napon át koncertek, sztárvendégek, vendéglátósok, vidámpark, valamint családi- és gyermekprogramok várják a látogatókat. A Szegedi Majális egy összművészeti és közösségi ünnep, ahol a zene, a kultúra, a gasztronómia és a családi szórakozás találkozik a Tisza partjának hangulatos környezetében.

Szállástipp: Hunguest Szeged

A Hunguest Szeged a belvároshoz közel, a Tisza partján várja a kikapcsolódásra vágyókat. Magyarország egyik legnagyobb gyógy-, wellness és élmény fürdőkomplexuma, a Napfényfürdő Aquapolis Szeged közvetlen összeköttetésben áll a szállodával, így a szálloda vendégeinek a belépőért fizetniük sem kell. A szállás 4 éves korig ingyenes

Főszezonnyitó majális a debreceni Nagyerdei Kultúrparkban

2024. május 1.

Majális napján az ünnepi akcióba lendülő állatkerti lakók és a varázskarszalaggal korlátlanul használható 25 vidámparki játékelem mellett gazdag programkínálat vár majd kicsiket és nagyokat Debrecenben.

Délelőtti és délutáni zenés-táncos programsorozat, a Holdvilág zenekar koncertje, térzene és piknik, kézműves gyermekkuckó, óránkénti cukorágyúzás, valamint Garagulya gólyalábas kompánia óriásbábos produkciója gondoskodik a remek hangulatról.

Vidéki majális: hová menjünk május 1-jén vidéken?

Május 1-je a Szentendrei Skanzenben

2024. május 1.

Idén a Skanzenben a programok fő témája a párválasztás, a szerelem lesz. A majálisokat Erdély-szerte és több székelyföldi városban, főleg Marosvásárhelyen a településhez kapcsolódó ligetes, erdős területeken, nagyobb parkokban rendezték meg a századfordulón. A Skanzenben is megelevenednek ezek a programok, zöldágjárással, májusfaállítással, játékokkal és zenés mulatsággal hozzák vissza az 1910-es évek majálisának hangulatát.

Vidéki majális: hová menjünk május 1-jén vidéken?

Szállástipp: Skanzen Hotel Szentendre **

A Skanzen Hotel az ország legnagyobb szabadtéri múzeumának szomszédságában található. Remek választás azoknak, akik feltérképeznék a Skanzen és Szentendre látnivalóit. A szállás 2 éves korig ingyenes

Balokány majális 

2024. május 1.

A pécsi Balokány-ligetben hagyományos, azonban újra gondolt majális-programokat szerveznek minden korosztály részére. A kicsiktől kezdve a nagyokon át a felnőttekig mindenki megtalálja a magának megfelelő programot, ugyanis lesznek koncertek, előadások, kézműves foglalkozások, lufihajtogatás, ugrálóvár és minden finomság, mi szem-szájnak ingere. 

Családi Majális Csongrádon

2024. április 30. és május 1.

A kétnapos családi rendezvényen fellép Caramel, Wolf Kati és Takács Nikolas, de lesz főzőverseny és számos gyerekprogram is: kézműves foglalkozások, lovagoltatás, gyerekdalok Varga Zsuzsával. A főzőverseny zsűrije és hangulatfelelősei Bede Róbert és Szőke András lesznek.

Szállástipp: Zöldkert Panzió és Étterem Csongrád

Csongrád központjában az ősfás Népkertben épült fel a panzió, amely kertkapcsolatban áll a városi gyógyfürdővel. A parkban kalandpálya és pedálos gokartok csalnak mosolyt a vendégek arcára. A panzióban gyerekbarát szolgáltatásokkal várják a csemetéket, akik számára a szállás 3 éves korig ingyenes

Mindenki Majálisa Siófokon

2024. május 1.

Idén is lesz Mindenki Majálisa Siófokon, ahol majálisfutás, Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertje, a Roxinház és Szabó Ádám fellépése, valamint gasztro-és kézműves vásár, hinták, lufihajtogató bohóc, ugrálóvár, arcfestés és kisállat-simogató várja a családokat, kikapcsolódni vágyókat.

Tiszakécskei Majális

2024. május 1.

Tiszakécskén a Szabadidőparkban várnak minden érdeklődőt a majálishoz köthető programokkal. Délelőtt 10 órától óriásbábok, gólyalábas csapat, néptáncbemutatók, gyermekkoncertek és bográcsos főzőverseny gondoskodik a vidám hangulatról, az est folyamán pedig a Kowalsky meg a Vega ad majd koncertet.

Hová menjünk május 1-jén vidéken?

Szállástipp: Barack Thermal Hotel & Spa Tiszakécske

A négycsillagos hotel gyönyörű folyóparti zöld környezetben fekszik, a kedvelt tiszakécskei termálfürdő területén fekvő családias hangulatú szálloda elsősorban a helyi gyógyvízre épülő gyógyászati – és wellness szolgáltatásaival, valamint családi programokkal várja vendégeit. A szállás 6 éves korig ingyenes

Dunavarsányi Majális Piknik

2024. május 1.

Családi sportvetélkedők, aszfaltrajz verseny, kézműves sarok, táncház, ninja ügyességi akadálypálya, májusfaállítás, interaktív gyermekelőadás és büfé várja a család apraja-nagyját Dunavarsányban. A gyerekeket a Görömbő Kompánia a Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese című mesejátéka csalogatja a piknikre. 

Majális a kőfejtőben

2024. május 1.

Családi délutánra csalogatja az érdeklődőket a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, ami ezen a napon majális hangulatban lát bennünket vendégül. Lesz csúszdás ugrálóvár, felfújható dobálóvár és lufi hajtogatás is. A program a Témapark látogatói számára ingyenes

Vidéki majális: hová menjünk május 1-jén vidéken?
Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Majális és Spenótfesztivál Dunaföldváron

2024. május 1.

Egész napos programokkal színesíti a majálist Dunaföldvár. Érdemes lesz részt venni a délelőtti sportprogramokon, a majális futáson, a bringatúrán és a sorversenyeken, eközben 720 adag dunaföldvári húsgombócleves fő majd óriáskondérban. Délután a színpadon táncbemutatók és koncertek is lesznek, a Spenótfesztivál keretében pedig spenótos ételek bemutatóját és versenyét leshetjük meg. 

Jókai Napok Balatonfüreden

2024. május 3-4.

Érdemes lesz kicsit meghosszabbítani a majálist a Balatonnál, ugyanis Balatonfüreden május elején tartják a Jókai Napokat. Irodalmi est, könyvbemutatók, kiállítások és sajátos tárlatvezetés kíséri a rendezvényt, emellett az elmaradhatatlan Jókai bablevesfőző-versenyre is bekukkanthatunk a Koloska-völgyben. A gyerekeket népi játszóház, kincskeresős kalandjáték, szélforgó- és koszorúkészítés várja. 

Koloska-völgy

Szállástipp: Hotel Vinifera Wine & Spa Balatonfüred *****+superior

A hotel a Balaton-parttól 1 km-re fekvő, ötcsillagos wellness szálloda, ahol az önfeledt pihenés mellett a térség borkultúrájával, ízvilágával is megismerkedhetünk. A 2000 m2-es wellness terület 5 beltéri és 5 kültéri medencével, illetve a gyermekek számára kialakított medencékkel és játszószobával hívogat. 10 éves korig a szállás ingyenes

Megtetszett a vidéki majálisok hangulata? Akár többet is felkereshetsz, ha jól kiterveled az útvonalat. Részt vennél a többnapos programokon? Foglalj szállást a Szallas.hu kínálatából >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
109 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Balcsi

    TOP cukrászdák a Balaton körül

    5 perces olvasási idő
    Vidéki víkend

    Itt az Év Kerékpárútja! + még 10 bicikliút, amit érdemes idén bejárni

    2 perces olvasási idő
    Balcsi

    Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes étel vár

    3 perces olvasási idő