Hirdetés

Nagyon messze lehet még az Apple Vision Pro 2 rajtja



|

A jelek szerint az Apple cseppet sem fogja elsietni a termék következő generációjának kiadását, addig viszont még jelentkezhet valami izgalmassal.

Hirdetés

Korai lenne még ítéletet mondani az Apple legújabb terméke, a kiterjesztett- és virtuális valóság funkciókkal egyaránt bíró Vision Pro headset piaci teljesítménye felett, hiszen az eszközt csak február óra forgalmazzák, és egyelőre csupán az Egyesült Államokban érhető el. Habár a 3500 dolláros árcédula erőteljesen leszűkíti a célközönséget, a nemzetközi rajt még sok vásárlót hozhat, a jelek szerint pedig utána is rengeteg idejük lesz az érdeklődőknek, hogy beszerezzenek egy saját példányt.

Az egyik rendszeresen megnyilvánuló Apple-jós, Mark Gurman legfrissebb hírlevele alapján legalábbis a cég még nagyon sokáig nem számol a Vision Pro következő generációjának debütálásával.

Hirdetés

A Bloomberg elemzője a nemrég publikált jelentésében ugyanis azt írja, hogy a cupertinóiak új termékek piacra dobására vonatkozó menetrendjében egészen 2026 végéig nem szerepel a Vision Pro második kiadása. Ez ugyan nem jelenti, hogy már biztosan nem is fut be addig a termék, hiszen az Apple akár menet közben is módosíthatja a terveket, de Gurman szerint pillanatnyilag ez a helyzet.

A hír mindenesetre új megvilágításba helyezi az elemző egy korábbi beszámolóját, amely arról szólt, hogy az Apple mérnökei szerint a Vision Prónak négy teljes generációra lesz szüksége az "ideális formája" eléréséhez. Ha tehát a most megszellőztetett 2-2,5 éves frissítési ciklussal számolunk, akár egy évtizedbe is beletelhet, mire az almás headset olyan állapotba kerül, amivel a készítői is elégedettek.

Cserébe viszont Gurman úgy tudja, hogy az Apple továbbra is próbálja kiagyalni, miként dobhatna piacra egy olcsóbb változatot a meglévő Vision Próból, ami még a következő generáció előtt érkezne, vagyis még a Vision Pro 2-re vonatkozó menetrend mellett sem biztos, hogy a 2026 végéig érintetlen marad a cupertinóiak AR/VR kínálata.

Addig is pedig az eredeti headsetre is várnak fejlesztések, az elemző legalábbis úgy hallotta, hogy az Apple már az idén ki fogja adni az eszközt hajtó visionOS operációs rendszer következő generációját, ami szerinte nem hoz majd óriási változásokat. A 2024-es év legnagyobb eseményének így a nemzetközi terjeszkedés ígérkezik, melynek következő állomása Kína lehet, ahová már a "nagyon közeli jövőben" eljuthat a méregdrága újdonság.

Gurman egyébként  a közelmúltban arról is írt, hogy az Egyesült Államokban látványosan bezuhant a headset iránti kereslet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.