15 éves az első androidos Samsung telefon

Az i7500 Galaxy a mi kezünkben is megfordult. Sokat fejlődött azóta a mobilpiac.

2008-ban került piacra az első Android operációs rendszert futtató okostelefon a HTC Dream személyében, majd 2009-ben az első zöld robotos Samsung telefon, és bár a számjelzés nem sokat mond, az utótag beszédes: az i7500 Galaxy fektette le az androidos mobiltörténet legikonikusabb sorozatának az alapjait.


[+]

Bog is ugyanabban az évben kaparintott  meg egy darabot az Android 1.5-öt futtató készülékből, amely egyből kipipálta az Samsung védjegynek számító OLED panelt (csak 65 ezer színnel, 3,2" átmérővel és 320 x 480 pixel felbontással), illetve a TouchWiz felületet, amiből később a One UI lett.


[+]

Még a Qualcomm hardver is megvolt a szerény egymagos MSM7200A személyében, az Adreno 130 GPU, 128 MB RAM és 8 GB-os, microSD kártyával bővíthető tároló kíséretében. Az előlapra kamera helyett gombok kerültek, míg a hátlapra 5 megapixeles kamera. A Galaxy S széria egy évvel később kezdte meg legendás karrierjét a Samsung i9000 Galaxy S személyében, és megindult vele a specifikációharc.


[+]

Ez volna pedig a Galaxy S24 Ultra, vagyis a jelenleg elérhető legjobb Samsung okotelefon, másfél évtizeddel később, és kíváncsiak vagyunk, erre hogyan fogunk visszaemlékezni 15 év múlva.

Előzmények

Hirdetés