szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színészt szexuális zaklatással vádolják.

Beidézte Gérard Depardieu-t a párizsi rendőrség, a hírek szerint azért, hogy előzetes letartóztatásba helyezzék. Két nő is szexuális zaklatásával vádolja. A BFMTV információi szerint a színész hétfő délelőtt meg is jelent egy párizsi rendőrkapitányságon, ahol elkezdődött a kihallgatása.

Mint korábban írtuk, egy díszlettervező azt állítja, hogy Depardieu szexuálisan zaklatta és bántalmazta őt egy 2021-es film forgatásán. A nő elmondása szerint 2021. szeptember 10-én, miközben a folyosón ült, a színész „brutálisan megragadta, nagy erővel a combjai közé szorította, a derekát és a hasát pedig elkezdte felfelé masszírozni, egészen a melléig”. Az állítólagos incidenst a színész testőre zavarta meg.

Akkoriban nem tett feljelentést, mert nem akarta elrontani kollégái munkáját, a film közelgő megjelenése, illetve a stáb szeretete pedig azt a látszatot keltette, hogy nem lehet semmi baja. De a trauma továbbra is gyötri – fogalmazott ügyvédje, aki azt is elmondta, hogy a nő érzései tavaly törtek ismét felszínre, amikor Depardieu egy nyílt levélben azt írta, „soha, de soha nem bántalmazott nőket”.

A másik panaszos szerint 2014 márciusában egy Jean-Pierre Mocky-film forgatása során vett részt a stáb több tagjával Gérard Depardieu párizsi házában egy felkészülés céljából szervezett találkozón. Az akkor 24 éves asszisztens szerint itt fogdosta a színész a fenekét, és trágár megjegyzéseket tett rá. Később a forgatáson is fogdosta és szexuális ajánlatokat tett neki.

Gérard Depardieu tagadja a vádakat.

A színész ellen 2018-ban már indult nemi erőszak miatt vizsgálat, majd 13 névtelenséget kérő színésznő számolt be arról, hogy a francia színész különböző forgatásokon 2004 és 2022 között zaklatta őket.