szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elképesztő méretű és teljesítményű benzinesek korszaka lassan náluk is véget ér.

Két igazán exkluzív modell, a Bentley Bacaclar és a Batur után egy harmadik típussal jelentkezik hamarosan a brit márka egyedi autók építésére szakosodott részlege, a Mulliner.

A cég bejelentése szerint mindössze 16 példány készül majd egy olyan újdonságból, amely a Bentley eddigi legerősebb W12-es motorját kapja meg – írja az Autocar.

Ez az erőforrás 2003 óta van a kínálatukban, amikor a Continental GT akkori generációja megkapta. Azóta 105 ezer ilyen motorú autót gyártottak, amivel a cég szerint, ez a mai korszak legelterjedtebb tizenkét hengeres motorja.

Coachbuilt by Mulliner

The next chapter of Coachbuilt by Mulliner is dawning. #LiveInTheLight

Hogy pontosan, milyen teljesítményű is az újdonság, az majd csak május 7-én derül ki, de a jelenlegi legerősebb W12-es 750 lóerős, és 1000 Nm a maximális nyomatéka, úgyhogy ezt kell megfejelniük majd valamennyivel.  

Az igazán különlegesnek számító Mulliner modellek egyébként nagyon sikeresek. A márka 2023-as rendelésállományának több mint felét ilyen autók tették ki, ami hozzájárult a Bentley eddigi második legjobb pénzügyi teljesítményéhez.

Ami a jövőt illeti, szép lassan minden Bentley, a Mulliner modelleket leszámítva, elektromos meghajtású lesz. A cég először a V8-asokat kiegészít plug-in-hibrid hajtásláncokat alkalmaz, mielőtt 2026-ban piacra dobja első akkumulátoros elektromos autóját.