szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Novobahmutivka bevételéről tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium.

Háború Ukrajnában
„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.
Friss cikkek a témában

Az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki régióban lévő Novobahmutivka községet – írja az MTI az orosz védelmi minisztérium közlésére hivatkozva. A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben 17 ukrán ellenrohamot vert vissza.

Moszkva szerint az ukrán hadseregnek több mint ezer embere esett el vagy sebesült meg súlyosan. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Eközben egy friss esemény azt a teóriát támasztja alá, hogy Moszkva az ukrajnai háborúhoz kapott iráni segítségért legalábbis részben haditechnikával fizetett. Vasárnap Irán bemutatta ugyanis új támadó harci drónját, amely nagyon hasonlít a 2020-ban gyártott, orosz Zala Lancet típusú drónhoz:

Irán bemutatta az új, kamikaze harci drónját

Az új fegyver meglehetősen hasonlít a 2020-ban gyártott orosz Zala Lancet drónra.

(Nyitóképünk illusztráció)