+ Képzőművészet

Saját szobába költözhet a Mona Lisa

Mona Lisa

A Mona Lisa a Louvre Salle des États (állami terem) nevű helyiségében lóg, a múzeum legnagyobb termében, védőüveg mögött.

A világ legismertebb portréja, a Mona Lisa lehet, hogy kap egy saját helyiséget a Louvre-ban, erről a múzeum elnöke beszélt – írja a The Guardian.

Egy ilyen lépés jobb élményt nyújtana a látogatóknak, akik közül sokan csak a híres festmény miatt látogatnak el a Louvre-ba – mondta Laurence des Cars a France Inter nevű rádiónak.

Azt mondta: „Mindig frusztráló, amikor nem a legjobb fogadtatást nyújtjuk a látogatóknak, és ez a helyzet a Mona Lisa esetében is. Ma szükségét érzem egy jobb megoldásnak,” hozzátéve, hogy a Louvre kapcsolatban áll a kulturális minisztériummal a lehetséges megoldásokról.

A Louvre, a világ legnépszerűbb múzeuma, 2023-ban közel 9 millió látogatót fogadott.

Des Cars azt mondta, hogy a látogatók 80%-a – naponta 20 000 ember – vállalkozhat arra, hogy megpillantja a Mona Lisa enigmatikus mosolyát, gyakran szelfiket készítve a festmény előtt.

A Mona Lisa a Louvre Salle des États (állami terem) nevű helyiségében lóg, a múzeum legnagyobb termében, védőüveg mögött, de Leonardo da Vinci mesterműve nem magányos áll ott.

16. századi velencei mesterek munkái kísérik, és a vele szemközti oldalon lóg a Louvre legnagyobb festménye, a Kánai menyegző (1563) Paolo Veronese-től.

A Mona Lisát két környezetvédelmi tüntető céltáblájává tették januárban, akik levest öntöttek a portréra, egészséges és fenntartható élelmiszerekért kiáltva. A festmény, amelyet golyóálló üveg mögött tartottak, sértetlen maradt.

A legfrissebb képzőművészeti hírek

Népszerűek

To Top