Hirdetés

Hamarosan szintet léphetnek a Samsung mobilok mesterséges intelligenciás képességei



|

Kiderülhetett, melyik új területet fogják meghódítani a Galaxy AI-funkciók.

Hirdetés

A Samsung mindig is igyekezett az első sorokban toporogni a mindenkori mobilipari trendek átvételével, így keveseket lepett meg, hogy a januárban piacra dobott Galaxy S24-széria az aktuális divathullámon, a mesterséges intelligencián lovagol, a One UI 6.1-es operációs rendszerrel bemutatkozott Galaxy AI funkciókkal nevezve be a versenybe.

Az időközben egy sor régebbi készülékre is elérhetővé vált frissítés az algoritmusok erejét kihasználva számos újdonságot hozott a hívások és párbeszédek élő fordításától a jegyzetelés hatékonyabbá tételén át a fotószerkesztési műveletek garmadájáig, most pedig kiderülhetett, mi lesz a koraiak következő nagy dobása.

A veterán szivárogtatónak számító, Samsung-ügyekben gyakran beletrafáló Ice Universe ugyanis nemrég egy kurta X-bejegyzésben arról adott hírt, hogy a jövőben érkező One UI 6.1.1-es rendszerfrissítés legnagyobb fejlesztése a videók kapcsán bevetésre kerülő mesterséges intelligencia lesz.

Hirdetés

A rövid posztból sajnos nem derül ki, hogy melyek lehetnek az új videós funkciók, de adja magát a tipp, hogy itt is szerkesztési műveletekről lehet szó, hiszen nemrég az Adobe Premiere Pro is demonstrálta, hogy az AI már a mozgóképekben is el tudja távolítani a nem kívánt elemeket, vagy akár teljesen új képkockákat is generálhat a meglévő anyagok kiegészítésére. Emellett pedig az sem kizárt, hogy a Samsung a videók minőségének felturbózására is beveti az algoritmusokat, hasonlóan a Google Pixeleken elérhető Video Boosthoz.

A várakozások szerint a OneUI 6.1.1 a következő generációs hajtogatható mobilokkal, a Galaxy Z Fold6-tal és a Z Flip6-tal debütálhat. Az ezeket leleplező Unpacked-esemény dátuma ugyan még nem hivatalos, de a korábbi évek gyakorlata alapján júliusban számíthatunk rá. Ha a Samsung valóban videós AI-funkciókat fejleszt, jogos a kérdés, hogy vajon mely készülékek támogatják majd ezeket, de amennyiben a teljesítményigényes számításokat a távoli szerverek végzik, az eddigi Galaxy AI-trükkökhöz hasonlóan ezek is eljuthatnak a korábbi modellekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.