Ballai Vince
Ballai Vince
Tetszett a cikk?

Túl sok volt az alma, nem fogy az almabor, eladnák a 140 focipályányi földet. Több ezer almafa bánta.

Több ezer almafát vágtak ki a Heineken Monmouthshire-i ültetvényén. A Nagy-Britannia legnagyobb cider- (almabor-) gyártójának számító cég ugyanis értékesíteni akarja a területet, ahol eddig az ital alapanyagát termelték. 

A Penrhos almáskert tarra vágását azzal indokolták, hogy túl sok felesleges almájuk van, miközben csökken az almabor iránti kereslet.

A cég szerint a munkálatok során betartották a környezetvédelmi jogszabályokat, de a természetvédők aggódnak a madarakért. A fejleményről beszámoló BBC videón is megmutatja a pusztítást.

Borítóképünk illusztráció.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.