szerző:
Székács Linda
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Március vége óta ismét nyitva áll az E-felvételi rendszere a felvételiző diákok előtt. Július 10-ig lehetőség van a többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására, az adatok módosítására, jelentkezési helyek visszavonására és egy egyszeri sorrendmódosításra is. Mutatjuk, az utóbbit hogyan kell.

Ha úgy döntötök, hogy valamilyen oknál fogva szeretnétek megváltoztatni a korábban megjelölt szakok sorrendjét, és valamelyiket például hátrébb, vagy éppen előrébb sorolni, ezt az E-felvételiben nagyon könnyen megtehetitek.

Lépjetek be az E-felvételi felületére, és ha mindkét szak szerepel a listátokon, akkor egy kattintással változtathattok a sorrenden.

Új jelentkezést csak akkor vehettek fel, ha egy adott szaknak a jelentkezés során csak az állami ösztöndíjas formáját jelöltétek meg. Ebben az esetben lehetőségetek van a költségtérítéses párját is hozzáadni. Illetve módosítható a jelentkezési hely szerinti telephely is, ha az intézmény, szak, képzési szint és munkarend azonos, csak az egyetem más telephelyére szeretnétek járni.

"Az elküldött kérelem nem vonható vissza, ezért mielőtt rákattintanánk a mentés gombra, ellenőrizzük, hogy valóban úgy állítottuk-e be az új sorrendet, ahogy szerettük volna"

- figyelmeztet a Felvi.

Arról, hogy mikor érdemes sorrendet módosítani, ebben a cikkünkben írtunk: