szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ők az elsők, aki tuningolták a villany Rolls-Royce-ot.

Jóllehet manapság már egy gyári Rolls-Royce sem feltétlen a visszafogottság mintapéldánya, egyre többen akarnak ebből a márkából is valamilyen extrém autót faragni. A német Mansory a legjobb példája, hogyan kell bármit, ha nem is feltétlen a ízlésesebbé, de kétség kívül feltűnőbbé tenni.

Az első elektromos Rolls, a Spectre sem kerülhette el a sorsát mert a Mansory egy átfogó szénszálas bodykitet készített hozzá. Az első lökhárítót új splitterrel, légbeömlő keretekkel és LED-es nappali menetfénycsíkokkal egészítette ki. Az elektromos kupé hosszú motorházteteje szintén karbonból készült, míg az orr-részen lévő fekete színű hűtőrács a Mansory szerint “diszkréten, de hatásosan” a vevő által választott színben világítható meg.

A szénszálas részek az oldalakon folytatódnak. Az új küszöbök mellett az első kerekek mögötti bordázat is új. A hátsó lámpák karbonkeretet kapnak, míg a közel háromtonnás GT aerodinamikai leszorítóerejét új, fix spoilerrel kombinált diffúzorral maximalizálják.

A tunigolt Spectre-hez a Mansory egyedi tervezésű, 23 és 24 colos kovácsolt keréktárcsákat kínál. Az autó végső színspecifikációját természetesen a vásárló választhatja meg. A bemutatott példány feketére festett külsőt, teljesen újrakárpitozott, kontrasztos narancssárga bőrrel borított belsőt kapott. Az ajtókon, a műszerfalon és egyéb részeken található karbon díszítések az autó külsejére utalnak.

Ahogyan az elektromos autók esetében egyelőre szokásos, a Mansory sem nyúlt bele a Rolls-Royce elektromos hajtásláncának módosításába. Így a két villanymotor eredeti rendszerteljesítménye 430 kW (585 LE) és 900 Nm maximális nyomaték maradt. A 102 kWh-s akkumulátor akár 530 km-es (WTLP) hatótávolságot biztosít. A luxus GT 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 250 km/h.