"A marketing halott." - A Baldur's Gate 3 stúdiójának egyik vezetője szerint a játékosok a hülyítés helyett azt szeretnék, ha szimplán beszélnének hozzájuk

A kulcs az egyszerűségben rejlik

"A marketing halott." - A Baldur's Gate 3 stúdiójának egyik vezetője szerint a játékosok a hülyítés helyett azt szeretnék, ha szimplán beszélnének hozzájuk - Larian Studios

Miután a tavalyi év egyik legnagyobb videójátékos sikerét aratta a Baldur's Gate 3, a fejlesztő Larian Studios irányából több fontos véleményt is hallhattunk már a játékipar jelenlegi helyzetét illetően, és máris itt az újabb nagy megfejtés. Ezúttal a belga csapat kiadói tevékenységét felügyelő Michael Douse volt a PC Gamer műsorának vendége, ahol ismét egy elég érdekes észrevételt tett.

A State of PC Gaming kerekasztal-beszélgetése során a Warframe kreatív vezetője, Rebecca Ford dobta be a témát, miszerint a tényleges játékosoknak nem hiányzik a célzott marketing, és ebben látszólag Douse is egyetért:

"A marketing halott. Tényleg az, be is tudom bizonyítani ezt, ember."

- kezdte mondandóját a Larian fejese, aki szerint a marketing hagyományos csatornái megszűntek, nincsenek már a viszonteladókhoz kötött reklámok, viszont van helyettük valami más.

Douse elmondása szerint most már az internet vette át ennek a helyét, és azzal a fontos észrevétellel folytatta, hogy a játékosokat szimplán csak az érdekli, min dolgozik egy adott stúdió, és semmi szükségük arra, hogy ilyen-olyan módokon kábítsák őket:

"Senki sem néz reklámokat, egyik olyan csatorna sem igazán életképes már, amelyen keresztül hirdettünk korábban. Ez azért is van így, mert a játékosok csak azt szeretnék, ha beszélnének hozzájuk. Nem akarják, hogy átverjék őket, simán csak azt szeretnék tudni, hogy mit csinálsz, miért csinálod, és kinek szánod."

Hasonlóképpen vélekedik az EVE Online mögött álló CCP egyik alelnöke, Eyrún Jónsdóttir, aki szerint a játékosok szeretnek beszállni ebbe az egészbe, nagyjából úgy, mint ahogy azt tehették a Baldur's Gate 3 esetében, aminek hivatalos megjelenését egy elég hosszúra nyúlt korai hozzáféréses időszak előzte meg. Egyébként hasonló a helyzet az EVE Online estében is, annak a játékosai szintén szeretnek hangot adni véleményüknek.

Hozzátette még a magáét a beszélgetéshez a Slay the Spire fejlesztője, Casey Yano, aki már egészen fiatal kora óta arra gondolt egy reklám feltűnésekor, hogy az AdBlock miért nem blokkolja azt. Douse végül levonta a konklúziót, és kijelentette, hogy a legjobb hely egy játék reklámozásához maga a bolti oldal, a többi simán csak nem éri meg, és ezt megtanulták a Baldur's Gate 3-mal.

További cikkek a témában
Kommentek