A Garry's Mod kénytelen törölni 20 évnyi Nintendóval kapcsolatos tartalmat

A Garry's Mod kénytelen törölni 20 évnyi Nintendóval kapcsolatos tartalmat

Elképesztően sok munka megy a levesbe, de ez sajnos várható volt.

Köztudott, hogy a Nintendo erősen védi saját címeit, ami teljesen érthető ilyen népszerű és szerteágazó tartalmak esetében, hiszen senki sem örül annak, ha jogtalanul használják fel a munkáit, melyekbe rengeteg energiát fektetett. Ettől függetlenül nyilván érzékenyen érinti a játékosokat a cég azon döntése, mely szerint igyekszik minden hozzájuk kapcsolódó tartalmat korlátozni és eltávolítani. Számos sandbox címet érint ez, ahol a tartalomkészítők szabadon emelhetnek be elemeket az adott játékba, de most a Garry's Modon a sor. A Nintendo azt kérte, hogy minden tartalmuk kerüljön eltávolításra a Steam Workshop Garry's Mod részlegből, ami közel 20 évnyi termés elvesztését jelenti a rajongók számára.

Ezen kérés értelmében minden a Nintendóhoz köthető zenét, kinézetet, tárgyat, környezeti elemet és logót törölni kell, ami azt jelenti, hogy az ezeket felhasználó pályáktól is búcsúzhat a közösség. Konkrét határidő nem lett megszabva azzal kapcsolatban, hogy ennek a folyamatnak meddig kell végbemennie, de Garry's Mod fejlesztői azt kérték az alkotóktól, hogy töröljék saját ilyen tartalmaikat, ezzel is megkönnyítve a kellemetlen folyamatot.

A közösség természetesen most rendkívül csalódott, de szerencsére ez hosszú távon nem fogja befolyásolni a játék menetét, hiszen minden ilyen eltávolításra került elem valamivel pótolható, maximum nem a legnépszerűbb és mindenki által ismert tartalmakkal, hanem egyéb dolgokkal.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár