Emily Bluntot frusztrálják az algoritmusok: "Hogy engedhetjük meg, hogy ezek mondják meg, hogy mi lesz sikeres?!"

Ryan Gosling sem rajong értük

Emily Bluntot frusztrálják az algoritmusok: "Hogy engedhetjük meg, hogy ezek mondják meg, hogy mi lesz sikeres?!"

Jövő héten érkezik meg a magyar mozikba A kaszkadőr a Barbenheimer Oscar-jelölt sztárjai, Ryan Gosling és Emily Blunt főszereplésével. A két színész egyik közös interjújában Blunt elárulta, hogy némi aggodalommal figyeli a világ alakulását, például azt, hogy az algoritmusok egyre nagyobb szerepet játszanak az életükben, és Hollywoodban is megesik, hogy száraz adatok alapján hoznak döntéseket.

“Néhány új jelenség frusztrál engem, például az algoritmusok" - fogalmazott Blunt. "Utálom azt a kib*szott világot. Hogyan lehet összefüggésbe hozni [az algoritmusokat] a művészettel és tartalommal? Hogy engedhetjük meg, hogy ezek mondják meg, hogy mi lesz sikeres?! Hadd világítsam meg egy példán keresztül. Szerepeltem egy fizikusról szóló 3 órás filmben, és hatalmas hatást ért el, akkorát, amekkorára az algoritmusok valószínűleg nem találtak volna el. Azt remélem, hogy az Oppenheimert és hasonló projekteket nem tekintik anomáliának, és leállunk azzal, hogy a kreatív élményeket diagramokkal elemzünk."

Az Oppenheimerben a címszereplő feleségét formálta meg Blunt, akit az alakításáért a női mellékszereplő kategóriában jelöltek aranyszoborra. Christopher Nolan rendezésének a gigantikus sikere valóban nem volt kőbe vésve, hiszen egy részben fekete-fehér, R-besorolású életrajzi thriller/drámáról van szó, és bár fontos, de nem feltétlen 'szexi' témát dolgozott fel. Ehhez képest majdnem 1 milliárd dolláros bevételt és hatalmas díjesőt hozott, igaz, ebben közrejátszott az is, hogy a Barbie-val egy napon mutatták be, és a közösségi médiában felkapták ezt a nem mindennapi filmpárost.

Az idei Oscar-jelölését éppen a Barbie-ért begyűjtő Goslingot is foglalkoztatja amúgy az algoritmusok témája, és Blunt szavaira így reagált az idézett interjúban: "Az algoritmusnál nem tudsz jobb lenni a területén. És ez paradox módon engem arra sarkall, hogy legyek még emberibb, hogy olyan 'kézműves' projekteket vállaljak, mint A kaszkadőr, ami személyes tapasztalatokon alapul, rajta van a lábnyomunk és benne vannak a sztorijaink, ezeket beépítettük a karaktereinkbe."

A kaszkadőr május 2-án érkezik meg a magyar mozikba, a rendezője pedig a Deadpool 2-t, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw-t és A gyilkos járatot is jegyző David Leitch, aki pályáját kaszkadőrként kezdte, és az eredeti szakmája előtt tiszteleg az akciókomédiával.

Kommentek